Tipy na netradiční mikulášské balíčky, které potěší každé dítě | Blog
05.12.2022
DarčekyOdSrdca
2022-12-05 Tipy na netradiční mikulášské balíčky, které potěší každé dítě      Délka čtení: 2 min.

Tipy na netradiční mikulášské balíčky, které potěší každé dítě

Mikuláš a balíčky k sobě neodmyslitelně patří. Hlavně, když máte doma děti. Ty 5. prosince nadšeně spěchají, aby zkontrolovaly, či jim očekávaný Mikuláš nadělí sladké dobroty, nebo si najdou i malý pozdrav od čerta v podobě brambory nebo uhlí. Trend posledních let však hovoří jasně. Mikuláš do balíčků vkládá i méně tradiční kousky a zajímavé dárečky.
Zajímá Vás jaké?

boty naplněné dárky od Mikuláše

Jde to i bez sladkostí. Jak na zdravější variantu mikulášských balíčků?

Odpověď najdete v každém obchodě se zdravými pochoutkami. Neznamená to však, že má být balíček například bez oblíbené čokolády. Stačí sa poohlédnout po takové, která ve složení nemá příliš velké zastoupení cukru a přísad, jakou je například palmový olej. Zdravější způsob mlsání dnes nabízejí i čokoládové pomazánky, které jsou vyrobeny z fair trade surovin a bílý cukr nahrazují méně škodlivým kokosovým. Křupavé oříšky, ovocné kůže nebo méně známé chipsy z různých luštěnin jsou dnes oprávněně hitem. Navíc je ocení i rodiče, kteří se snaží své děti vést ke zdravému stravování.

 

Když Mikuláš obohatí balíčky o personalizovaný dárek, radost je zaručena

Kolik balíčků na Mikuláše dostanou Vaše děti? Když sečtete to množství pochutin z domu, školky, od prarodičů a případně i nějakého programu, kam zavítají, máte co dělat několik týdnů, abyste to spotřebovali. Proto se někteří rodiče snaží namísto množství sladkostí zvolit například milou drobnost. Když se v ní spojí příjemné s užitečným, o to lépe. Řeč nemusí být zákonitě o hračce (jelikož už za pár dní Mikuláše vystřídá Ježíšek). Příkladem je hrneček s oblíbenou postavičkou, ze kterého chutná teplé kakao doslova pohádkově. 

 

Mikuláš nosí i ovoce. Pokud ho děti moc nemusí, doplňte balíčky o to lyofilizované

Předpokladáme, že jste na něj již natrefili. Nebo ne? Křupavé a nádherně vypadající kousky ovoce děti s oblibou vymění za méně populární mandarinky a banány, protože jim jednoduše chutná. A skutečně úžasně křupe. Tento proces sušení ovoce (i zeleniny) pomocí mrazu a tlaku navíc zabezpečuje, že Vaše ratolesti do sebe dostanou všechny potřebné vitamíny a významné látky, které jim zabezpečuje i čerstvé ovoce. Skvělou volbou do mikulášského balíčku je kombinace lyofilizovaného ovoce v kvalitní čokoládě. Šeptá se, že bylo přichyceno dokonce i několik rodičů, kteří stihli tuto pochoutku sníst svým dětem dřív, než se objavila v balíčku od Mikuláše.

 

Vlastnoručně vyrobené dobroty jsou bonusem každého balíčku

Existuje množství receptů na drobné cukrovinky nebo trvanlivé pečivo, které můžete přidat do mikulášské nadílky. Výhodou je, že se můžete vyhrát s detaily a použít přesně ty ingredience, které Vaše dítě oblibuje. O tom, že přesně víte, co do vlastnoručně zhotovených dobrot dáte, ani nemluvíme. Pro výživnější a zdravší verzi sáhněte po alternativních sladidlech a celozrnných moukách. Takto můžete upéct oblíbené cookies nebo handmade “brumíky”. Když sa Vám péct nechce, zkuste vyrobit například domácí pralinky nebo čokoládové bonbony, či dětmi milovanou ovocnou kůži.

vánoční domácí sladkosti

Personalizovaná hra jako alternativní hračky

Nechcete dávat do balíčku od Mikuláše hračku? To však neznamená, že ho nemůže obohatit například hra. Výhodou je, že díky ní můžete strávit krásné rodinné chvíle a to opakovaně. Puzzle z fotky, veselé domino s potiskem nebo jiné personalizované hry jsou zárukou dobré nálady, příjemně stráveného času a navíc rozvíjejí ve Vašich dětech cenné schopnosti kdykoliv, když po nich sáhnete. Když je vytvoříte z fotek z rodinného archivu, příjemným bonusem jsou vzpomínky na společně strávené chvíle. Vlastní fotky můžete nahradit obrázky oblíbených pohádkových postaviček nebo hrdinů.

 

I Mikuláš může být více udržitelný. Vyrobte vlastní balíčky

Ještě stále u Vás Mikuláš balí balíčky každoročně do plastových pytlíků? Nahraďte je ekologičtější a hlavně udržitelnou alternativou a vyrobte si vlastní originální balíček pro každého jednoho z rodiny. Největší výhodou je, že je můžete rok co rok používat opět a nemusíte se spoléhat na plastové sáčky z obchodů. Nápady a triky, jak originálně zabalit nejen dárky, najdete v článku na našem blogu.

Vnukli jsme Vám nějaký tip, jak může Mikuláš osvěžit balíčky zdravší pochoutkou nebo hrou, která dětem vykouzlí úsměv na tvářičce? Nakonec, o to právě jde. Protože nefalšovaná dětská radost z mikulášských balíčků nemusí být zákonitě spjata s množstvím nezdravých dobrot.

Tipy na dárečky pro děti