Stylové inspirace na stolování: Hrnečky a prostírání s potiskem | Blog
09.03.2021
DarčekyOdSrdca
2021-03-09 Stylové inspirace na stolování: Hrnečky a prostírání s potiskem      Délka čtení: 3 min.

Stylové inspirace na stolování: Hrnečky a prostírání s potiskem

Zařizujete právě novou kuchyni? Nebo byste rádi vdechli té svojí svěží vánek v podobě nových doplňků do kuchyně?

Přinášíme Vám 5 tipů na stolování, ze kterých si zaručeně vyberete to pravé. Trendy barvy, zajímavé kombinace nebo originální detaily, jako například hrnečky a prostírání s potiskem, dokáží vykouzlit i z Vaší kuchyně místo s vlastní atmosférou. Prosím, inspirujte se.

biela kuchyňa

Doplňky do kuchyně dokáží divy. 5 tipů na trendy stolování, které dodá šmrnc i Vaší kuchyni

Možná jste zjistili, že to, co vytváří duši interiéru, často není nábytek nebo zařízení. Malá změna doplňků, jakými je například bytový textil či dekorace, dokáží změnit jakoukoliv místnost Vašeho obydlí k nepoznání.

Ozvala se ve Vás právě skrytá vášeň pro interiérový design, nebo jednoduše máte chuť na změnu? Místnost, kterou jsme si vzali tentokrát na mušku, není ničím jiným, než srdcem každé domácnosti.

Kuchyně. A několik nadčasových tipů na stylové prostírání a originální doplňky. Protože nejde jen o dekor linky nebo jídelní soupravy. To, co dělá kuchyni kuchyní, jsou drobnosti, jako například prostírání, utěrky, ubrusy či chňapky, ale i kuchyňský servis v podobě hrnečků, talířů, džbánů a čajníků.

 

Sezónní stolování nikoho neomrzí. Vyblázněte se podle ročního období

Rádi střídáte interiérové doplňky a už teď se nemůžete dočkat, kdy svoji kuchyni oblečete do nových šat? Klidně to udělejte s příchodem nového ročního období. Kávový servis s jarním motivem, veselé aranžmá v duchu jarních květin a utěrky s veselými geometrickými tvary, můžete každoročně doplňovat o nové kousky. K podzimnímu či zimnímu stolování se hodí i originální plecháček nebo hrneček s tematickým potiskem. Rannímu životabudiči – kávě, ale i rituálnímu čaji dodá nový rozměr. Vyzkoušejte.

farebne prestretý stôl

Neutrálními barvami nic nepokazíte, doplňky do kuchyně v jednom tónu podtrhnou její jedinečnost

I tu platí, že v jednoduchosti je krása. Pokud jste do teď nenarazili na stolování, které by se vám líbilo, vsaďte na jistotu. Prostírání v béžové, smetanové, bílé nebo hnědé barvě, můžete kombinovat s utěrkami a chňapkami v sytějším nebo naopak jemnějším tónu. Pozornost tak nasměrujete na hlavní prvky kuchyňského zařízení a dominantní dekóry. V moderní, provensálské a ani rustikální kuchyni nikdy nic nepokazíte, pokud sáhnete po přírodních materiálech, jakými je například bavlna, vlna, dřevo či korek.

 

Jaká kuchyně, takové kuchyňské doplňky? Nebojte se kombinací, které byste na první pohled možná odsoudili

Osvěžit moderní kuchyni pomocí kuchyňských doplňků ve výraznější barvě, netradičního tvaru či s geometrickými vzory není nikdy na škodu. Ale tvrzení, že do nenápadné kuchyně patří výhradně jemné doplňky, byste neměli brát jako pravidlo. Klidně vyzkoušejte experiment a sedlácký styl kuchyně doplňte glamour čajovým servisem. Nebo k vysokolesklému dekoru nadizajnujte kuchyňské prostírání a utěrky s lidovým motivem. Netradiční kombinace jsou totiž přesně tím, co dodá kuchyňskému interiéru šmrnc.

 

Slavnostní chvíle vyžadují speciální prostírání. Vytvořte si jej podle svého gusta

Ve své kuchyni jste pánem (nebo spíše paní) Vy. Pokud jste se domnívali, že prostírání, které používáte jen na speciální příležitosti, musí obsahovat nejluxusnější kousky, opět Vás vyvedeme z omylu. Nemusí to být pozlacené čajníky, sklenky na šampaňské s třpytivým okrajem nebo pozlacený příbor. Klidně je vyměňte za kousky, na které jste natrefili na burze starožitností, ve výprodeji, ne je schováváte ještě po prababičce. K tomu, aby mělo stolování punc vyjímečnosti, stačí fakt, že jsou kuchyňské doplňky výjimečné právě pro Vás. Z jakéhokoliv důvodu.

prestretý stôl

Řešení na míru existuje. Nadizajnujte si kuchyňské prostírání s potiskem tak, jak se Vám líbí

Hledáte jehlu v kopce sena? Máme pro Vás dobrou zprávu. Kuchyňské doplňky si můžete navrhnout tak, aby přesně zodpovídali Vašim představám. Zvolte si vzor, barvu, obrázek, nápis či dokonce fotku, pomocí které si můžete vytvořit originální prostírání. Kromě kuchyňského doplňku, který zapadne přesně podle Vašich představ, je kuchyňské prostírání s potiskem skvělým tipem na dárek pro šikovnou hospodyňku, milující babičku či kamarádku, která hledá něco neobvyklého.

Inspiroval Vás některý z našich tipů? V každém případě platí, že Vaše kuchyně je Vaším královstvím. Ať už jsou aktuální trendy jakékoliv, rozhodující je, co se líbí Vám. Nemusíte hned přemýšlet nad změnou kuchyňského zařízení. I s pomocí doplňků do kuchyně jakými jsou hrnečky a prostírání s potiskem, oživíte srdce Vašeho příbytku.