Skutečně se vyplatí nakupovat během Black Friday? | Blog
10.11.2023
DarčekyOdSrdca
2023-11-10 Skutečně se vyplatí nakupovat během Black Friday?      Délka čtení: 3 min.

Skutečně se vyplatí nakupovat během Black Friday?

Na konci listopadu mnozí netrpělivě čekají na jednu z největších celosvětových prodejních akcích, kterou známe pod názvem Black Friday. Ale popravdě, stojí za to v tomto období nakupovat? Myslíte si, že je te skutečně ten správný moment na nákupy? Prozkoumejme spolu plusy Black Friday a tipy, na které byste neměli zapomínat, aby byl Váš nákup skutečně hodnotný a výhodný. Ať už jste fanouškem Black Friday, Cyber Monday nebo ne, jedno je jisté, šance na dobrý a výhodný nákup je tu celoročně, i díky celoročně výhodným cenám produktů a sezónním akcím jakými jsou například nákup darečků na Valentýna, nákup darečků na Vánoce či například na Den matek nebo Den otců. Ale nyní zpět k Black Friday.

Co je Black Friday a proč je považován za nejlepší dobu na nákup?

O Black Friday už každý něco slyšel, ale víme vůbec co to je a proč tento den bereme jako tu nejlepší příležitost na nákupy? V krátkosti jde o den, kdy obchodníci z celého světa dávají výrazné slevy na své produkty a služby. Tento „nákupní svátek“ má kořeny v Americe a v současnosti se rozšířil již po celém světě. Obvykle jde o den plný akčních nabídek, momenty kdy si můžeme konečně dopřát ty věci, na které jsme celý rok jen pokukovali a nemohli si je dovolit. Tento den však může být i dnem kdy můžeme rychle a výhodně nakoupit v předstihu i vánoční dárečky.

Ideální však je, když Vám obchodník nabízí výhodný nákup dávkovaný během celého roku, nejen během Black Friday. Nemusíte tak čekat na šanci jedenkrát ročně si uchmatnout to, co se Vám jinak nedaří výhodně nakoupit. Platí staré známé: „Není všechno zlato, co se třpytí.“, je důležité si dopředu dobře promyslet či to co chcete, i skutečně potřebujete. Aby se nestalo, že nakonec si domů přinesete množství nepotřebných věcí, jen kvůli pobláznění a krátké výhodné ceně. Proto, pokud jdete nakupovat během Black Friday, nakupujte s rozumem.

Co je Cyber Monday?

Neměli bychom opomenout ani Cyber Monday, který je první pondělí po Dni díkuvzdání v Americe. Je to druhý největší výprodejový den hned po Black Friday, ale probíhá hlavně v online světě při online nakupování. Původně byl totiž Black Friday jen v kamenných prodejnách. Po novém je však součástí už i online nakupování a spolu Black Friday + Cyber Monday tvoří „kybernetický prodloužený víkend plný slev“. Pro obchodníky je právě tento víkend ideální na nasbírání co nejvíce důležitých dat o svých zákaznících před Vánocemi a také na vyprodání skladových zásob a ležáků, které se jim během roku neprodávají podle plánů a představ.

Cyber monday slevy v eshopech fotodarecky

Výhody nakupování během Black Friday

Jaké jsou plusy nakupování během Black Friday? Kolikokrát se nám stane, že máme příležitost nakoupit se super slevou dárečky a produkty, které bychom možná za běžných okolností vůbec nekoupili? Je to zbytečné, ale na druhé straně Black Friday je ten den, kdy si můžeme dopřát i luxusnější kousek, něco, po čem už dlouho toužíme nebo co nás jednoduše zaujme. V porovnání s jinými dny by měla být vysoká pravděpodobnost, že nakoupíme za mnohem nižší ceny než obvykle.

Nezapomeňme si však položit otázku – či jsou všechny tyto slevy skutečně tak skvělé, jak se tváří. Může sa nám stát, že některé "výhodné" nabídky jsou pouze iluzí a skončíme se zaplacením ještě více peněz, než jak jsme původně plánovali. Třeba si totiž dát pozor na obchody, které tento svátek zneužívají a uměle navýší cenu produktů, za vidinou odkomunikování umělě navýšené procentuální slevy na konkrétní věc. Proto pokud během Black Friday plánujete utratit více peněz na předem vytypovanou věc, udělejte si předem cenový průzkum, abyste skutečně ušetřili a nepřeplatili.

Black friday vyhodnost nakupovani

Jak udělat výhodný nákup na Black Friday?

Jak mezi všemi výhodnými Black Friday nabídkami najdete ty pravé pro Vás? Začněte jasným rozhodnutím o tom, co chcete ulovit. Každoročně je tento den zaplaven tzv. "impulzivními" nákupy, za které si ve výsledku nadáváme a zbytečně vyprázdní naši peněženku. Dále nezapomeňte sledovat ceny ještě před tím jak začne samotný Black Friday. Je známé, že některé obchody trochu navýší ceny a následně nabídnou "super" slevy. Takže, když budete mít přehled o cenách dopředu ve výsledku můžete skutečně ušetřit.

Black Friday je sice super příležitost na nakupování, ale neměli bychom zapomínat ani na nákup dárečků pro sebě, či blízké za výhodné ceny během celého roku. Jednoduše tehdy kdy je potřebujete a zároveň je velká pravděpodobnost, že natrefíte i na různé sezónní slevy, např. sleva na trička s vlastním potiskem během léta, či sleva na dárečky pro mámu, před Dnem matek.

Fotodárečky a jejich celoročně výhodné nakupování

Nákup fotodárečků je skvělý a výhodný během celého roku, netřeba čakat na Black Friday nebo jiné mega slevy. Úžasné na nich je, že je můžete darovat komukoliv – členu rodiny, příteli, kolegovi z práce nebo pokud si je chcete dopřát, klidně i pro sebe. Na výběr máte z hromady možností – fotokalendář, pěkný fotoobraz nebo například hrneček s Vaší fotkou. Fotodárečky můžete darovat kdykoliv, vykouzlit s nimi radost a lásku, můžete častěji a nejen v určitém období. A víte co dělá fotodárečky skutečně jedinečné? Je to právě Vaše fotografie, která je originální a nezaměnitelná.

Black friday celorocne vyhodne nakupovani fotodarecku

Nakupování během Black Friday nebo celoročně?

Je pravda, že období Black Friday nám přináší množství různých slev a výhodných nabídek, ale ne vždy jsou tak růžové jak se zdá. Dávejte si pozor a buďte obozřetní, abyste nepřišli dříve o peníze, než abyste je stihli ušetřit. Lež ve formě falešné slevy může být lákavá. Ale když na to půjdete s rozumem a plánem, Black Friday může být pro Vás skutečně úspěšnou akcí plnou super nákupů.

Pokud sháníte fotodárečky, skutečně nemusíte odkládat svůj nákup až do listopadu. U nás jsou po celý rok dostupné za super ceny. Nejlepší nákup nezávisí jen od období kdy nakupujete, ale i od toho, co a od koho nakupujete. Udělejte radost svým blízkým darem, který je jedinečný a osobní, a který oživí Vaše společné zážitky. Vyberte si něco pěkné z naší bohaté nabídky fotodárečků – od fotokalendářů, fotoobrazů, přes hrnečky s Vaší vlastní fotkou, až po puzzle z vlastní fotky. Popustěte uzdu své fantazii a vymyslete dáreček, který bude mít duši.

Nakupovat fotodárečky