Hledáte dárek pro remcala? Vtipné a netradiční vánoční dárky podle povahy člověka | Blog
02.11.2021
DarčekyOdSrdca
2021-11-02 Hledáte dárek pro remcala? Vtipné a netradiční vánoční dárky podle povahy člověka      Délka čtení: 4 min.

Hledáte dárek pro remcala? Vtipné a netradiční vánoční dárky podle povahy člověka

A je to tu. Ti šikovnější si už mydlí ruce nad skrýší plnou vánočních dárků a ti, kteří se nějak zapomněli, stále hledají ideální dárek, co jim crnkne do nosu. Tři oříšky už však minula Popelka. Nezůstává nic jiného, než se zamyslet a vymyslet dárek ve vlastní režii. Nebo se můžete jednoduše inspirovat našimi tipy na dárky podle toho, jaká povaha obdarovaný je.

Žena s darčekom ukrytým za chrbtom

Co darovat na Vánoce? Tipy na dárek pro optimisty, workoholika…

Vybírat vánoční dárky podle toho, jestli jsou vhodné pro otce, matku nebo přítele, je trochu riziko. Přece jen, každý z nich je jiná povaha. Vaše tchýně možná bude mít radost z ručně šité peněženky z handmade portálu, akční mámu zase zaujme spíše kuchařská kniha fit receptů od nejnovější instagramové hvězdy. Po jakých dárcích byste tedy měli sáhnout, když už máte po krk tradičních a obkoukaných dárků?

Vánoční dárek „s nápadem“ je nejlepší originál

Skutečně. Můžete se porozhlédnout ve výkladech obchodů, nebo pátrat na internetu a uvidíte nepřeberné množství neosobních dárků. Hledáte originální dárek, protože Vám na obdarovaném záleží? Ušetřit čas, ale i trápení, si můžete tehdy, pokud popřemýšlíte nad tím, jaká je vlastně povaha.

Co ho charakterizuje, co skutečně rozveselí, nebo vyplňuje jeho volný čas?

Jak reaguje na různé životní události?

Nebo jaký je jeho postoj k různým trendům?

Pokud si odpovíte na pár takových otázek, hned Vám bude jasné, kterým směrem se ubírat. Několik modelových povah nebo osobností, i s originálními nápady na dárky, najdete v našem seznamu.

Dárek pro romantickou duši

Oblibují partner, manželka, nebo blízký přítel romantické chvíle ve dvojici a do vztahu rádi zatahují milá gesta plná pozornosti i po letech? V tom případě je skvělým dárkem zážitek plný romantiky. Na internetu najdete velké množství pobytů. Takové lehké to však ani tentokrát nebude. Kromě pár lupínků růží na posteli a welcome drinku s jahodou, ipravte pro obdarovaného skutečný zážitek plný lásky a zamilovaných momentů. Zjistěte si, kde jsou nejbližší místa s romantickými výhledy, objednejte večeři a soukromý wellness pro dva, let balonem, donášku květů na netradičním místě… Nebo se s obsluhou domluvte na odevzdání milých vzkazů na papírku, který dotyčný dostane s každou snídaní. Pokud budete účastníkem pobytu i Vy, nezapomínejte se také naladit na romantickou vlnu.

Zamilovaná dvojica sediaca pred Eiffelovou vežou v Paríži

Dárek pro toho, kdo se nechce vázat

Už spoustu let žádný vztah na obzoru? Single life je dnes trendy a lehce mu podlehne nejlepší kámoška, bratr nebo i rozvedení rodiče. Pro vyznavače vlastního pokoje a životního tempa jsou ideálním dárkem uletěné věci, které jim dokáží zpříjemnit chvíle o samotě. Plecháček s originálním nápisem na ranní kávu, či různé jiné milé dárky s vlastnoručně navrhnutým designem lehce objednáte online. Stačí si vybrat ten správný a tak trochu se potrápit s originálním motivem, který vykouzlí úsměv na tváři, klidně i o půlnoci.

Dárek pro optimisty

Tady skutečně není potřebné lámat si hlavu. Optimisti se dokáží na jakýkoliv dárek podívat tou správnou optikou. I třeba jen na desátý pár ponožek. Pokud je však právě věčně dobrá nálada a úsměv důvod, proč svoji sestru, mámu nebo ratolest skutečně obdivujete, dejte jim to najevo. Vyberte veselé ponožky, které jsou naoko stejné, ale ve skutečnosti jsou rozdílné. Inspirovat se můžete například tak trochu nekonvenčním oblečením s mottem, které obdarovaného dokonale vystihuje. Skvělé tipy na motivy na tričkách najdete v našem starším článku. Nebo mu vyrobte vlastnoruční koláž z fotografií a předmětů ze společně strávených chvil. 100% originál do morku kostí.

Dárek pro workoholika

Zřejmě už sami dobře víte, že domlouvat workoholikovi o množství jeho práce nemá význam. Nebojujte s tím. Zaneprázdněnému otci, usilovné manželce nebo cílevědomému synovci darujte něco, co mu jeho práci zpříjemní. Když budete dostatečně vynalézaví, trochu jej od práce přece jen odpoutáte. Skvělým tipem na dárek pro workoholika jsou například vstupenky na přednášku, kongres, seminář nebo workshop. Pokud jsou tyto akce na více dnů, většinou zahrnují i prostor pro volný čas, který je možné využít na relax nebo poznávání okolí. Stačila by i nějaká drobnost? Vsaďte na různé gadgety a IT vychytávky, které mu pracovní čas zpříjemní.

Dárek pro remcala

A nyní, to nejlepší na konec. Remcalové dokáží skutečně potrápit. Hlavně ti, kteří si neberou servítky ani na Vánoce. Dárek pro takového člověka si sice vyžaduje větší nasazení, ale trefa do černého vždy stojí za to. Manžel s vysokými nároky nebo přítelkyně, které je těžké ulahodit? Stačí vědět, co skutečně miluje. A daný motiv promítnout do originálního obrazu na plátno. Komu by se nelíbil obraz svých dětí, milovaného místa, vytouženého auta, vzpomínka na vzácnou společnou chvíli, nebo portrét celoživotního vzoru s motivačním citátem? Do obrazu na plátně můžete zakomponovat tolik kreativity, kolik unese. A dokonce i o špetku více. Pokud se totiž jedná o motiv, který je jeho srdci blízký, zaručeně změkne i ten největší frfloš.

Usmiaty mladý muž vešia na stenu obraz

Věříme, že jsme Vás trochu inspirovali a letošní vánoční dárky podle povahy člověka naplní tu pravou podstatu Vánoc. Vzácné okamžiky strávené ve společnosti těch, které milujeme.

Chci dát vyrobit fotoobraz na plátně