Průvodce nákupem triček: Jak vybrat správnou velikost a střih? | Blog
30.04.2024
DarčekyOdSrdca
2024-04-30 Průvodce nákupem triček: Jak vybrat správnou velikost a střih?      Délka čtení: 3 min.

Průvodce nákupem triček: Jak vybrat správnou velikost a střih?

Nakupování přes internet zažívá stále větší boom. Mnozí z nás však mají při prohlížení internetových obchodů problém. I takovou, na první pohled možná banální věc, jakou je nákup trička, může zkomplikovat hned několik faktorů. Například takový střih nebo velikost trička výběr jednoznačně ovlivňují.

Víte, jak si vybrat takové, které vám sedne jako ulité? Vyznáte se v názvech, kterými jsou označena trička s potiskem?

mladá žena v bílém tričku

Velikost trička můžete trefit hned napoprvé. S výběrem vám pomůže nejoblíbenější kousek ve vaší skříni

Našli jste zajímavé triko, které dokonale doplní prázdné místo ve vašem šatníku či ve skříni? Dříve, než jej objednáte, přesvědčte se, že se neseknete ve velikosti. I přesto, že jste si jisti svou konfekční velikostí, kterou běžně nosíte, určitě jste si u různých výrobců či značek všimli, že ne každé M-ko je M-ko, které vám dokonale padne. O to víc, pokud se jedná o e-shop, kde si nemůžete na rozdíl od kamenné prodejny oblečení vyzkoušet.

Jaké je řešení?

Hledejte velikostní tabulku. Právě podle ní si můžete přesně ověřit, jaké rozměry má uvedená velikost trička dříve, než výběr zrealizujete. Ty nejdůležitější jsou obvod hrudníku, délka trička a délka rukávů. Toho nejlepšího pomocníka máte ovšem zcela jistě ve své skříni. Stačí pohledat své nejoblíbenější triko a porovnat si rozměry s ním. Tak si můžete být výběrem velikosti trička stoprocentně jisti.

 

Regular či slim fit? Jak rozlišit jednotlivé střihy triček

K tomu, abyste se ve střihech triček lépe zorientovali, zavedli jejich prodejci několik pojmů, které byste si měli osvojit, abyste po otevření balíčku z internetového obchodu nebyli překvapeni.

Co znamená REGULAR FIT?

Triko označené tímto názvem má klasický rovný střih. Znamená to, že je šířka hrudníku, pasu a boků stejná.

Co znamená SLIM FIT?

Už název napovídá, že jde o užší střih trička. Nechává vyniknout ženské křivky a v okolí pasu jsou rozměry v porovnání s hrudníkem užší.

Co znamená LOOSE FIT?

Triko pohodlného střihu s volnějšími rozměry pro každodenní nošení nebo sport. Tento střih dominuje basic oblečení nebo klasickým tričkům.

Co znamená ATHLETIC FIT?

Rekreační i profesionální sportovci vyhledávají trička s tímto označením. Jejich výhodou je, že skvěle pruží a přizpůsobí se při každém pohybu.

velikostní tabulka triček

Trička s potiskem a jejich označení. Nejen typ, ale i velikost trička vyžaduje pozornost při výběru

Nabídka triček s potiskem je dnes značně širší, než v době, kdy se tento produkt objevil na trhu poprvé. Máte už nápad, co byste si chtěli na triko potlačit, popřípadě ještě hledáte inspiraci? Naše rada zní – dvakrát měř, jednou řež. Triko s potiskem podle vašeho návrhu se totiž nedá jen tak snadno vyměnit z důvodu, že nesedne velikost nebo střih. V čem se tedy jednotlivé typy liší?

Tričko KLASIK

Základní střih KLASIK je v nové verzi o něco vylepšen. Triko značky B&C, ze 100% bavlny, má klasickou gramáž minimálně 145 g. Vybrat si můžete z bílé nebo barevné verze a velikostí XS-3XL (dámské), XS-5XL (pánské) a dětské velikosti od 1/2 až po 12/14 let.

Tričko PLUS

Triko značky Adler Malfini je o něco tlustší (160 g), stále však ze 100% bavlny, která se velmi příjemně nosí. Pro děti je v nabídce od velikostí 110 až po 146, dámy si mohou vybírat z XS až 3XL, pánové dokonce až po 5XL. Trička jsou odolná vůči žmolkování a méně se krčí.

Tričko EXTRA

Pokud hledáte triko s vlastní originálním designem, které chcete zařadit do šatníku k ostatním kouskům, tento typ je pro to doslova ušit. S tloušťkou 160 g se pánské a dámské triko značky Elevate příjemně nosí a vybrat si mohou dámy z velikostí XS-2XL a pánové z velikostí XS-3XL, v bílé i barevné verzi.

Tričko FANTASY

Funkční termo tričko je vhodné zejména pro sport a rekreaci, jelikož je vyrobeno z polyesteru (PES). Triko je velmi příjemné na dotek, s klasickou tloušťkou, v bílém či barevném provedení. Velikosti pro dámy od XS-XL, pány XS-3XL a dětské varianty pro 6,8 a 10 let.

Tričko MASKÁČ A SAILOR

Triko značky Adler ze 100% bavlny má podklad s oblíbeným maskáčovým nebo proužkovaným vzorem. Příjemná tloušťka a univerzální střih sedne skvěle dámám i pánům. Tato trička jsou v nabídce dostupné ve velikosti XS-2XL.

tričko maskáč

 

 

Podařilo se vám zorientovat se ve výrazech, které vám byly dosud při koupi trička neznámé? Díky pozornému měření a výběru toho správného střihu si také pomocí internetu objednáte tričko, které vám sedne jako ulité.

Pokud však máte chuť vytvořit si originální triko s potiskem, směle do toho. Výše uvedené rozdíly vám pomohou najít typ, který přesně odpovídá vašim požadavkům.

 

Vytvořit tričko s vlastním potiskem