Pomůžeme Vám s vánočním dárkem. 2. část – babička, dědeček a sourozenci | Blog
13.11.2020
DarčekyOdSrdca
2020-11-13 Pomůžeme Vám s vánočním dárkem. 2. část – babička, dědeček a sourozenci      Délka čtení: 3 min.

Pomůžeme Vám s vánočním dárkem. 2. část – babička, dědeček a sourozenci

Výběr dárečků pro rodinu v podstatě není žádná věda. Podstatnější, jako machrovat exkluzivním drahým dárkem, je dát jim něco, co jim vykouzlí úsměv na tváři. Pro některé jsou to věci praktické, pro jiné zážitkové, sladké, či slané.

vianočné darčeky

V první části našeho seriálu, jsme psali o tipech pro naše rodiče. V této části se budeme věnovat tipům na dárky pro babičku, dědečka a sourozence. Podíváme se, jak ulahodit jejich potřebám. Pomohli jsme si anketou mezi mladými lidmi od 20 do 35 let.

Co vybrat babičce a dědečkovi?

Dejme hlavy dohromady a zjistěme, co potřebují

„Dárky jim většinou kupujeme v rodině společně. Minulý rok jsme jim koupili novou velkou televizi. Jinak většinou takové ty klasiky, jako jsou ponožky, sladkosti, dědovi svetr nebo košili, babičce také něco na oblečení. Naposledy jsme koupili župan a papuče.“ – vyjádřila se v anketě respondentka (25 let).

Prarodiče jsou nenároční. Ale přece se jim sem tam něco pokazí, potřebují vyměnit nože do kuchyně, nebo se jim bude hodit dobré teplé oblečení na zimu. Zjistěte (ideálně přes mámu či tátu), co jim v domácnosti nebo jinde chybí.

Kuchyňské pomůcky

Kuchyňské pomůcky, jako spotřebiče, mixéry či příbory, jsme dali do samostatné kategorie. Když opravdu nevíte, co by potřebovali, vsaďte na běžné věci, které se v kuchyni vždy budou hodit. Dobrým příkladem jsou šálky, například s vánoční tématikou, podtácky či rychlovarná konvice. Přemýšlejte nad tím, co časem využijí, i když toho mají právě dostatek.

Návštěva nahradí každý dárek

I když mají dárky svoje kouzlo, mnohým prarodičům úplně postačí Vaše přítomnost. To, že si s nimi popovídáte, že Vám můžou napéct koláče a pohostit Vás. Když k nim přijdete na návštěvu a přinesete něco sladkého pod zub, nebo láhev dobrého vína, budou více jako šťastní. Strávíte s nimi pár chvil, které jim nahradí jakýkoliv hmotný dárek.

Babička s vnúčikom zdobia stromček

Co ještě?

Samozřejmě, existuje ještě mnoho vhodných vánočních dárků pro Vaše prarodiče. Tady je seznam věcí, které zmínili respondenti z ankety:

●     kniha,

●     deka,

●     výživové doplňky,

●     fotokalendář s obrázky psa,

●     kosmetické zrcadlo,

●     lampa na noční stolík,

●     CD přehrávač,

●     tablet.

Náš tip: Vaše společné chvíle s babičkou a dědečkem zvěčníte na krásném fotoobrazu, který sami vytvoříte. Vyberte si vhodnou fotografii a rozměr a ostatní už nechte na nás.

Dárek pro sourozence – jak na něj?

Věk sourozence zajisté rozhoduje o vhodnosti dárku. Jiný dárek vyberete bratrovi, který má 10 let a jiný dospělé sestře.

Univerzální dárky

Jsou dárky, kterými nic nezkazíte, a přitom můžou být neobyčejné, když se trefíte do vkusu sourozence:

●     termohrnek,

●     kniha,

●     oblečení,

●     fotoaparát,

●     čtečka knih,

●     šperky (pro sestru),

●     dárkový poukaz,

●     peněženka,

●     parfém,

●     poukázka do oblíbeného obchodu.

Odpovědi lidí z ankety byly i takové:

„Bratrovi kupuji knihy, které má rád, případně peněženku (pokud mu ta jeho doslouží). Jelikož je to ITčkář, tak i předplatné PC Revue například. Něco na oblečení, ponožky Star Wars. Tento rok ale opravdu netuším, co mu koupím.“

„S ohledem na to, že oba sourozenci již mají svoje rodiny, dárky pro ně kupujeme společně – víkendové pobyty, něco do domácnosti, spíše zážitkové dárky ve formě poukazů.“

Náš tip – trička podle vlastního návrhu

Pokud se rozhodnete kupovat oblečení, můžete tento výběr obzvláštnit například tričkem s vlastním motivem, nápisem, nebo obrázkem podle chuti Vašeho sourozence.

Pomůžeme Vám s vánočním dárkem. 2. část – babička, dědeček a sourozenci

A co vy?

Tímto tipem jsme vyčerpali náš dvoudílný návod na koupi dárků pro rodinu. Pokud máte i vy nějaké skvělé tipy v rukávu, sem s nimi. Podělte se o ně s námi, možná pomůžete nešťastným duším, které se nemůžou pohnout z místa.

Nezapomínejme, že dárky jsou jen třešničkou na dortu. Podstatou Vánoc je být s těmi, na kterých nám záleží. :)

 

Chci si prohlédnout dárečky