Pomůžeme Vám s vánočním dárkem. 1. část – rodiče | Blog
05.11.2020
DarčekyOdSrdca
2020-11-05 Pomůžeme Vám s vánočním dárkem. 1. část – rodiče      Délka čtení: 3 min.

Pomůžeme Vám s vánočním dárkem. 1. část – rodiče

Patříte k těm šťastlivcům, kteří hned a rychle vyberou vánoční dárek pro svoji rodinu? Pokud ano, můžete si dát nohy na stůl a tento článek zavřít. Ale ti z Vás, kteří se s výběrem trápí, nezoufejte, poradíme Vám. Ve dvojdílném seriálu, který uveřejníme do Vánoc, jsme si pro Vás připravili tipy na dárky pro rodiče, babičky, dědečky, ale i sourozence.

Vianočné darčeky

Hledání dárečku pro rodiče není jednoduché. Domníváme se, že všichni rodiče mají jeden společný rys, a to, že nechtějí děti zatěžovat starostmi. A proto na otázku, co by chtěli na Vánoce, odpovídají: „Nic, my nic nepotřebujeme.“ Tato pověstná věta však nic nemění na faktu, že jim dárek i tak dáme, protože je máme rádi. Musíme si ale vystačit se svým pátračským talentem sami.

Pomohli jsme si tím, že jsme se na názor zeptali mladých lidí ve věku 20 až 35 let. Nejzajímavější odpovědi najdete v článku. :)

Co by si mohla přát máma?

Samozřejmě, výběr toho správného dárečku závisí od záliby, věku, ale i povahy Vaší maminky. Určitě je vhodné nastražit uši a poslouchat ji (nejen před Vánocemi), abyste lépe zjistili, co by ji potěšilo a nadchlo.

Taktika 1: Kosmetický balíček, nebo služby

Čím netrefíte vedle, je zkrášlovací balíček. Která žena nechce být pěkná, mít hebkou a čistou pleť a dobře upravené nehty? Pod zkrášlovacím balíčkem si můžete představit dekorativní kosmetiku (stíny, rtěnka, make-up,…), ale i například gelové nehty, nebo využití služeb kosmetického salonu. Dnes není problém téměř kdykoliv sehnat dárkový poukaz, který Vám vystaví na konkrétní částku.

Kozmetika ako vianočný darček

Taktika 2: Co si sama nekoupí

Respondentka, které jsme se v anketě zeptali na dárek pro maminku, nám odpověděla:

„Mámě koupím na Vánoce něco, co potřebuje, ale možná si to sama nekoupí – čtečku, domácí pekárnu, odšťavňovač apod. A vždy něco jen tak pro radost, knihu, voucher, lístky na balet. Ona totiž má asi všechno, tak je to těžké :).“

Taktika 3: Doplňky (jakékoliv)

Po kosmetice a věcech, které si naše maminky nekoupí, protože jsou příliš drahé, nepotřebné, nebo si je nedopřejí (i když po nich touží), pro Vás máme ještě jednu radu. S doplňky, ať už do bytu, nebo pro jejich vlastní potěšení, vždy uspějete. Je potřebné jen najít tu správnou oblast, ve které se můžete realizovat.

Respondenti, kterých jsme se ptali, mají takové tipy:

„100 čajových svíček a takovou tu srandu, do které se dá svíčka a nahoru se dá vonný olej, co se odpařuje.“

„Mámě koupím kabelku, svíčky, nebo nějakou dekoraci.“

„Parfém – s příjemně sladkou vůní.“

Co by si mohl přát táta?

Vybrat dárek pro mámu je přece jen o něco jednodušší jako vybrat dárek pro tátu. Je pravda, že u otce byste mohli pochodit s kosmetikou, drogerií, tradičními ponožkami a pyžamem. Jsou praktické a řekněme si narovinu, něco z této sorty se mu zaručeně bude hodit.

Pro muže se však dají najít i jiné, vynalézavé dárečky.

Taktika 1: Jeho hobby

Většina otců má nějaký ten svůj koníček, kvůli kterému chodí občas domů pozdě. Buď je to fotbal, rybaření, práce na zahradě, turistika, nebo luštění hlavolamů. Zjistěte, čemu se Váš otec aktuálně věnuje a co by k svojí zálibě potřeboval, nebo chtěl. Golfové hole, lístky na hokej, motyku, kladivo, kleště, gramofon, nebo novou kytaru?

Taktika 2: Jídlo

Pokud přece jen nemá hobby, kterému se ve volném čase věnuje, stále není nic ztracené. Zaručený způsob, jak mu ulahodit, je koupit mu jídlo. Hodně jídla. Tedy poohlédnout se po kvalitním dárkovém koši, kde budou pochoutky podle jeho vkusu.

Jeden respondent nám na otázku, co kupuje otci na Vánoce, odpověděl: „30 Margotek a vůni do auta.“ Jídlo vůbec není méně hodnotným dárečkem, ale právě naopak, pokud mu ho dáte v jiné, dárkové formě, a poznáte jeho chuťové pohárky, uděláte mu velkou radost.

Vianočný darčekový kôš

Taktika 3: Společně

Není ojedinělé, že rodičům kupujeme dárky společně. V tom případě je ideální se zaměřit na něco, co by bavilo oba dva. Podle odpovědí je časté, že mladí lidé kupují svým rodičům vstupy do wellness, lístky do divadla, nebo mini dovolenou. Jakou konkrétně, to opět závisí od jejich preferencí a zájmů. Dárkové poukazy fungují i při pobytech, nebo kulturních zážitcích.

Náš tip – kalendář s fotkami

Jestliže zůstanete při společném dárečku, k tipu se připojujeme i my. Rodiče si rádi uchovávají rodinné fotky, fotky z dovolené, nebo vzpomínky na domácího mazlíčka. Pokud jim chcete udělat radost, vytvořte jim fotokalendář, který můžou mít stále na očích. Je to modernější způsob, jako fotky nastrkané do alba, odkud lehce vypadávají.

V dalším dílu se dozvíte, jaké dárečky můžete darovat babičce a dědečkovi, nebo sourozencům :)

 

Chci vytvořit fotokalendář