Pexeso s fotkami není jen pro děti. Vytrénuje vám paměť a zabaví | Blog
11.06.2024
DarčekyOdSrdca
2024-06-11 Pexeso s fotkami není jen pro děti. Vytrénuje vám paměť a zabaví      Délka čtení: 2 min.

Pexeso s fotkami není jen pro děti. Vytrénuje vám paměť a zabaví

děti hrají pexeso

Chcete být opět dítětem? Nemít žádné povinnosti a často fantazírovat o neexistujícím? I když už nikdy nebudete chodit do školky a mít 120 cm, dětskému světu se můžete přiblížit hraním her, například pexesa.

Tato legendární hra si získává srdce nejen školkařů, teenagerů, ale i dospělých. Hrají ji celé rodiny a to už léta jednající. A proč je tak výjimečná? Protože se při ní hravou formou učíte, trénujete si paměť, zlepšujete koncentraci a v neposlední řadě, zažíváte příjemné chvíle s dětmi a rodinou.

Paměť a soustředění

Říká se, že pomalu s věkem se naše buňky jakoby oslabují, neboť je už netrénujeme jako ve škole. Avšak učení nemusí znamenat pouze „haldy“ papírů a biflování se historických mezníků, ale učit se můžete i jednoduchými činnostmi, jako hraním karetních her.

Mozek s činkou v ruceMozkové buňky nebudou mít palivo tehdy, když jim jej nebudete dodávat. Pokud máte problém s tím, že často odbíháte od započaté práce, neboť vás ruší mnoho věcí, takové pexeso vám zlepší schopnost koncentrace. Zároveň si s ním v každém věku můžete trénovat paměť. I mozek je orgán, který je třeba cvičit. Bude v takové kondici, jak se o něj budete starat.

Prečítajte si tiež článok: Ktoré hry podporujú inteligenciu u detí?

Chci být první

Pravidla pexesa jsou každému známa. Dva hráči nebo dva týmy mezi sebou soupeří o to, kdo z nich nasbírá více párů. Při tomto zažijete znovu trochu soutěživosti jako malé děti. Soutěžit je pro lidi přirozené a vyhrávat ještě přirozeněji. Stanovte si odměnu za výhru v několika kolech, například úklid bytu nebo napečení koláče ze strany poražených. V rámci svých možností a dobrých mezilidských vztahů. :)

Zábava s rodinou

Nemáte jeden na druhého čas, protože vás válcují povinnosti a aktivity, které lze těžko stihnout, i kdyby měl den 48 hodin? Ideálním způsobem odpočinku s rodinou jsou společenské hry. Nasmějete se tak, jako byste měli duši vyplivnout.

Angličtina je najednou easy

Na pexesu je skvělé to, že si můžete vytvořit řadu jeho variací. Sami si zvolíte motivy, které se vám líbí. No nemusí to být jen obrázky přírody nebo vaše rodinné fotky, s pexesem se v pohodě naučíte i další zajímavá slovíčka z angličtiny! Na kartičkách budete mít kromě symbolů zvířat, domácích prací nebo povolání také jejich anglické názvy. Když budete otáčet kartičky, budete si také fixovat nová slovíčka.

Na naší stránce máte možnost vzít otěže úplně do svých rukou a použít své vlastní fotky. Pexeso s vlastními fotkami sestává ze 40 karet. Fotku v našem editoru pouze přiložíte, ostatní uděláme my. Poddejte se znovu této zábavě a zjistíte, že je to fajn příležitost něco nového se naučit a mít větší radost z běžných věcí.

 

Chci mít pexeso s vlastními fotkami