Osvěžte na podzim svůj domov: Kreativní nápady na podzimní dekorace | Blog
02.10.2023
DarčekyOdSrdca
2023-10-02 Osvěžte na podzim svůj domov: Kreativní nápady na podzimní dekorace      Délka čtení: 3 min.

Osvěžte na podzim svůj domov: Kreativní nápady na podzimní dekorace

Máme pro Vás nápady na to, jak si oživit interiér domácnosti  v podzimním stylu. Inspirujte se originálními podzimními dekoracemi a ozdobami, které změní i Vaše bydlení na útulné hnízdečko. Podzimní barvy přinášejí do domova tu pravou harmonii a podzimní pohodu. Věnovat se budeme i fotoobrazům a fotokalendářům s motivy a fotografiemi podzimního ročního období. Kromě nich vzpomeneme, i další fotodekorace, které dokáží udělat skutečné zázraky, a o to více, když jsou vkusně zkombinované s další podzimní výzdobou v domácnosti. Neopomeneme ani DIY podzimní dekorace, které si každý může vytvořit sám podle sebe. Tak pojďme na to.

Kreativní podzimní dekorace pro zútulnění domova

Krásu podzimu a jeho barev se snažíme všichni přenést i do našich domovů. Teplé oranžové a hnědé tóny dokáží navodit útulnou atmosféru a hřejivou pohodu. Také tmavě zelená, ale i burgundy-červené odstíny, by neměli chybět ani ve Vaší podzimní výzdobě. Dodají interiéru ten správný šmrnc.

Vaše podzimní ozdoby nemusí být jen o dýních, kaštanech, šípcíh a suchých listech. Vyzkoušejte něco nové, něco originální, něco co dokonale odzrcadlí Vaši osobnost a lásku k podzimní přírodě. Co kdyby jste si vyrobili ze svých vlastních podzimních fotografií fotoobraz nebo klidně i celý fotokalendář? Krásné podzimní fotky zachycené Vaším objektivem, zavěsené na stěně ve Vašem obývacím pokoji nebo například v kuchyni, fantasticky doladí Váš interiér.

Mají Vaše děti rády tvoření? Z darů podzimní přírody jim to půjde levou zadní. Využijte to, udělejte si doma tvořivé odpoledne, nasměrujte je vkusným směrem a nechte je vyrobit svépomocí krásné podzimní dekorace do Vaší domácnosti, či do jejich dětského pokoje. Při výrobě podzimních ozdob by Vám neměli chybět různé vysušené listy, kaštany, ořechy, šišky, šípky a podzimní květiny.

Nebo propojte oba dva nápady do jednoho. Vytiskněte si Vaši podzimní fotografii, vložte ji do rámečku a rámeček vlastnoručně vyzdobte podzimními přírodními materiály. Případně si originálně vyzdobte svícen. Buďte kreativní a klidně experimentujte.

svíčky s dýněmi a kukuřicí

Nápady na DIY podzimní dekorace na výzdobu domácnosti

Pokud jste nadšenci výzev a tvoření, určitě už máte v hlavě představu o tom, jak by mohla vypadat Vaše originální podzimní dekorace. Potřebujete jen pár věcí, které snadno objevíte ve svém okolí. Vyzdobte si stůl či poličku, dekoracemi z čerstvě nasbíraných kaštanů, listů, šišek, šípků nebo jiných podzimních darů přírody, které Vás při procházce zaujmou. Vyzdobte si dveře krásným podzimním DIY věncem. Kromě toho si nezapomeňte doplnit zásoby svíček do svícnů na zpříjemnění večerů. Nezapomeňte si také naaranžovat podzimní květy a větvičky i do Vašich největších váz v domácnosti, které dokáží s výzdobou místností dělat zázraky.

Připravte si s dětmi DIY dekorace v podobě figurek a zvířátek z kaštanů, potřebujete na ně špětku fantazie, kaštany, kladívko a hřebíček na dělání dírek do kaštanů, ale i špejle na jejich následné spojení. Spojte tyto přírodní materiály se svými fotografiemi a vytvořte si z kaštanů stojan na fotografii. Případně zaměřte pozornost například na podzimní fotografii v rámečku, který si s nimi vyzdobíte nebo jen jednoduše naaranžujete okolí na poličce.

Zkuste do podzimní výzdoby zapojit i některé věci z Vašeho domova. Starý přehoz na postet z přírodních materiálů, deku, polštář, či povlečení v podzimních barvách, můžou být skvělou podložkou pro Vaše podzimní dekorace, například pro ozdobné dýně, či kaštany. Podzimní výzdobě může dopomoci i dřevěná bedýnka, či jiná nádoba z přírodního materiálu, do které si můžete naaranžovat cokoliv související s podzimem. Určitě se Vám bude hodit i svíčka, starý svícen či stylová stará kniha. Právě v tom je krása DIY dekorací, které jsou jedinečné právě v tom, že je tvoříte sami a přesně podle Vašich možností a vkusu.

podzimní svícen

Tipy na foto interierové dekorace na podzim

To, že je nejvyšší čas přizpůsobit naše domovy podzimnímu období už víme. Tak proč bysme nevyužili nejhezčí fotky z našich mobilů nebo fotoaparátů a nevytvořili z nich originální podzimní dekorace?

Fotoobraz z podzimní fotky

Využijte fotku z podzimní procházky v lese a vytvořte z ní krásný fotoobraz na stěnu v obývacím pokoji. Takový fotoobraz bude jedinečnou ozdobou do Vašeho interiéru. A jakou hodnotu bude mít při dekorování Vašeho domova? Velmi velkou, fotoobraz je totiž způsob, jak si zpestřit stěny v domácnosti a zároveň Vám bude připomínat pozitivní vzpomínky, Vaši rodinu či kamarády.

Fotokalendář zohledňující roční období

Máte více krásných fotografií nejen k podzimu, ale i k jiným ročním obdobím? Vytvořte si Váš originální fotokalendář. Obsah v něm přizpůsobte na základě toho, ve kterém ročním období se daný měsíc nachází, například na podzim by neměly chybět fotografie z podzimního sběru jablíček, či fotky z procházky pod barevnými stromy. Do fotokalendáře určitě zakomponujte fotografie, které pro Vás něco znamenají – rodinné momentky, Vašeho pejska, kočku, ale i přírodní scenérie.

kalendář z vlastních fotek

Hrneček s potiskem podle sebe

Rádi si během dlouhých podzimních večerů vychutnáváte doma teplý čaj, nebo na oběd kávičku? Tak hrneček s vlastním potiskem bude pro Vás skvělým dárkem. Nechte si na hrneček natisknout fotografii v příjemných barvách podzimu a ještě více umocněte toto pěkné období.

hrneček s vlastním potiskem

Výběr podzimních dekorací do domácnosti

Bez ohledu na to, pro jaké nápady na ozdoby do domácnosti se rozhodnete, nezapomeňte – cílem je, abyste se ve svém domově cítili příjemně a útulně. Abyste přes tyto maličkosti vyjádřili svůj jedinečný vkus a styl.

Fotodekorace do domácnosti