Obraz za dobrou cenu: Kde ho sehnat? | Blog
16.06.2018
DarčekyOdSrdca
2018-06-16 Obraz za dobrou cenu: Kde ho sehnat?      Délka čtení: 2 min.

Obraz za dobrou cenu: Kde ho sehnat?

Mít doma na stěně zajímavý obraz, to není jen sen pro ty, kteří si to mohou dovolit. Kochat se uměním se můžete i jen s minimem talentu a minimem peněz v kapse. 

Při jakémkoliv obrazu zaplatíte desetitisíce až stotisíce korun. Samozřejmě, vše záleží od použité techniky, stylu autora, velikosti plátna a jiných parametrů. Když si chcete dopřát obraz známého malíře, budete muset sáhnout do peněženky hlouběji. Čím zvučnější jméno je napsané na plátně,tím více korun se z vaší peněženky vytratí. Proto je dobré hledat způsoby, jak nenechat stěny prázdné a zároveň neminout všechny úspory, které jste si tak horko-těžko nashromáždili.

Levnější obrazy získáte například těmito třemi kroky:

1.  Na výstavě studentů malířstvíPár věší obraz na zeď

Jedním ze způsobů, jak sehnat cenově dostupné obrazy, je jít na výstavu studentů uměleckých směrů. Tito mladí lidé, většinou již v posledních ročnících studia, jsou vyzrátí umělci, kteří vám umí nabídnout krásné díla. Mnoho z nich má stránku, na níž prezentuje své obrazy v portfoliu. Jak studenti si ještě nenárokují na tak vysoké částky, proto obejdete levněji než za normálních okolností.

2. Při přelouskání kontaktů

Když se podíváte do kontaktů v telefonu nebo na sociálních sítích, jistě najdete někoho, kdo má talent na kreslení a maluje obrazy. A pokud skutečně ne, tak se stačí zeptat na sociální síti a odezvu máte téměř okamžitě. V dnešním „přesíťovaném“ světě najdete toho, koho chcete, do několika minut či hodin.

Samozřejmě, i když najdete zručného malíře, to ještě neznamená, že vám jeho styl kresby a malby musí vyhovovat. Jenže tento umělec zná ve své branži další talentované kamarády, z nichž někdo určitě zapasuje od vaší představy. Takže kontakty jsou klíčové!

3. Na Dárečkyodsrdce.cz

Pokud vás neoslovily první dvě možnosti, máme pro vás ještě jedno řešení. Vezměte otěže do svých rukou a vytvořte si obraz sami.  

Ne, nezbláznili jsme se. I když nevíte nakreslit ani psa, můžete si obraz zhotovit na vlastní pěst . Nemusíte se nutit do studování kresby krajinky ani technik kreslení portrétu. Obraz, který ozdobí vaši stěnu, vyrobíme my. Co je vaším úkolem, a to jedinný - dodat fotku. Nic více. Pak si už jen budete užívat pohled na krásnou stěnu a plnější peněženku.

 

Chci si vytvořit vlastní obraz