Nejčastější otázky při objednání plátna s fotografií | Blog
01.06.2018
DarčekyOdSrdca
2018-06-01 Nejčastější otázky při objednání plátna s fotografií      Délka čtení: 2 min.

Nejčastější otázky při objednání plátna s fotografií

Dům bez hravosti a barev je jako dům bez duše. Tuto vzácnou roli plní například obrazy. Chcete být trendy a svou domácnost maximálně přizpůsobit vašemu životu a stylu? Vyměňte tuctový obraz za plátno s fotografií, která se vám líbí.

Takový unikátní kousek si vytvoříte doma online. Myslíte si, že to sami nezvládnete? Připravili jsme pro vás malou nápovědu, ve které najdete odpovědi na náročné otázky.

V jakém rozlišení má být fotografie?

Doporučené rozlišení se vám zobrazí hned při výběru šířky a výšky plátna. Nepřehlédněte tento údaj, neboť vás nasměruje, aby fotka nebyla rozmazaná. Fotografie by měla mít 5 pixelů na 1 mm tisku.

Mohu použít fotku, kterou jsem vytvořil mobilem?

Při výběru fotografie na plátno platí, že by měla mít co nejvyšší rozlišení. Fotky pořízené mobilem, tak jako fotografie stahované ze sociálních sítí a aplikací, jsou většinou v nedostatečné kvalitě. Nicméně kvalitu si ověříte po načtení fotky v pravém rámečku. Pokud uvidíte červenou a oranžovou barvu, fotku byste měli změnit. Zelená a žlutá barva naznačují, že fotografie je vzhledem k rozměrům plátna a rozlišení vhodná.

Je možné dát si upravit fotku grafikem?Vícedílný obraz s pávem, Dárečkyodsrdce.cz

Pokud si s úpravou fotky nevíte rady, máte možnost po úhradě poplatku nám ji zaslat. Náš grafik vám ji za příplatek upraví do požadovaných rozměrů, a tedy ji přizpůsobí tisku.

Z jakých rozměrů plátna mám na výběr?

Rozměry plátna si určíte sami podle vlastních preferencí. Myslete na to, zda má vaše fotka rozměr na výšku nebo na šířku. Minimální velikost, kterou si můžete zvolit, je 20 x 30 cm a maximální 70 x 120 cm. Ve spodní části se vám zobrazí požadované rozlišení fotografie. Díky němu nebude vaše fotka rozmazaná a nekvalitní.  

Jaké okraje má plátno?

První možností je, že obrázek překrývá rám plátna, a tedy přibližně 3 cm z něj chybí. Výhodou však je, že není vidět dřevěné lišty rámu. Druhou alternativou je, že okraje obrazu budou bílé nebo barevné. Zrcadlený okraj se využívá tehdy, není-li možné vzít část z fotky, a tedy fotka uměle pokračuje i po stranách rámu.

S objednáváním vám rádi pomůžeme

Ozdobte stěnu pokoje krásnou fotografií na plátně. Popřemýšlejte, která by nejlépe vynikla na stěně vašeho pokoje. A pokud jste v této nápovědě nenašli odpověď na nějakou důležitou otázku, napište nám ji na eshop@faxcopy.cz nebo kontaktujte naši zákaznickou linku.

 

Chci si vytvořit fotoobraz