Neobjevené poklady Slovenska. Tato místa se vyplatí navštívit | Blog
01.03.2022
DarčekyOdSrdca
2022-03-01 Neobjevené poklady Slovenska. Tato místa se vyplatí navštívit      Délka čtení: 2 min.

Neobjevené poklady Slovenska. Tato místa se vyplatí navštívit

O tom, že Slovensko je krásná krajina, není pochyb. Pokud jste se tento rok rozhodli naše sousedy navštívit, přinášíme několik tipů na málo známá místa na Slovensku, o kterých jste možná ani netušili.

Kam na Slovensku? Tipy na zajímavé slovenské unikáty

Každý z nás má rád něco jiné. Někdo miluje léto a vodní sporty, jiný krásu hor. Tak trochu jiná místa na výlet si vybírá rodina s malými dětmi a jiná zákoutí či atrakce, zaujmou partu mladých lidí. Ať už se chystáte kamkoliv, inspirujte se našimi tipy.

Abeland – pro rodiny s dětmi

Kde bylo, tam bylo, byla u Lozorna rodina, která si vytvořila svůj vlastní svět. Nebo spíše své hospodářství. Abelovci Vás do něj rádi pustí každou sobotu (mimo letních prázdnin) a předvedou Vám svá představení, umělecká podujatí, přírodu ve své nedotčené kráse či dokonce kovářskou dílnu. Příjemne si můžete posedět v čajovně a pokud se Vám zde zalíbí, malý bonbonek - pořádají se zde i svatby!

Abeland – pro rodiny s dětmi

 

Muzeum kýče v Kremnici – pro věčné humoristy

Potřebujete vykouzlit úsměv na tváři? V tom případě si to namiřte přímo do Kremnice. Mimo známých atrakcí určitě nevynechejte i Muzeum kýče s téměř 1300 vystavenými exponáty. Stačí se naladit na pozitivní vlnu a brát věci tak trochu s nadhledem. :) Máte i Vy sami doma adepta, který by do muzea zapadl jako… Určitě ho vezměte s sebou a vstupné zdarma Vás nemine.

Muzeum kýče v Kremnici

 

Závojový vodopád – pro odvážné turisty

Na Slovensku je několik pozoruhodných vodopádů. Pokud budete blízko Sokolí doliny na východě krajiny a máte adrenalin tak trochu v krvi, určitě navštivte Závojový vodopád. S 75 metry si vysloužil druhou příčku, avšak trasa, která k němu vede, dá zabrat každému zručnému hikerovi. Žebříky, stupačky a mostíky jso připevněny jen na některých místech, můžete se tedy spolehnout, že během výstupu k vodopádu to s Vámi v této výšce pořádně zamává. A to doslova.

Závojový vodopád

 

Katakomby pod Žilinou - pro dobrodruhy

Málokdo o nich ví, ale skutečně existují. Zpřístupněny byly i pod Klášterem Kapucínů, kde město Žilina spolu s obyvateli kláštera otevřelo jejich prohlídku. Žilinské katakomby sloužily původně jako sklepy v měšťanských domech v 15. století a dodnes existují jen dohady, či se jednalo o soukromé prostory, nebo celistvý komplex spojených chodeb sahajících až po Budatínský zámek. Máte chuť nahlédnout? Počet návštěvníků je však limitovaný, určitě se předem nahlaste v Žilinské turistické informační kanceláři.

Katakomby pod Žilinou

 

Pohronská hradní cesta – pro cyklonadšence

Pohronská hradní cesta je unikát. Jedinečný projekt, který spojuje historii, přírodu a sport v jeden podařený projekt. Historické hradní zdi a osídlení tehdejších důlních měst se spojili v jednu trasu, kterou můžete absolvovat pěšky, na kole nebo dokonce po řece. Až 16 hradů a zřícenin, ležících podél řeky Hron, můžete díky Pohronské hradní cestě poznat netradičním způsobem. Stačí oprášit kola, dát dohromady skvělou partu, nadchnout rodinné příslušníky, nechat si vyrobit unikátní trička s mottem výletu a hurá za zážitky a poznáním.

Chci dát vyrobit trička na výlet

Pohronská hradní cesta

 

Náš TIP: O tom, jak podpořit týmového ducha, si můžete přečíst v našem starším článku na blogu.