Zpříjemněte si práci z domu: Navrhněte si vlastní hrneček na kávu | Blog
18.03.2021
DarčekyOdSrdca
2021-03-18 Zpříjemněte si práci z domu: Navrhněte si vlastní hrneček na kávu      Délka čtení: 3 min.

Zpříjemněte si práci z domu: Navrhněte si vlastní hrneček na kávu

Vzpomínáte si i Vy jen matně na svůj oblíbený hrnek na kávu ve své kanceláři? Kdo by to byl před rokem řekl, že většina z nás se přesune do prostředí home office. Pravidelné pondělkové porady, meetingy, konference a plno jiných aktivit, bez kterých jsme si neuměli představit chod kanceláře, dnes řešíme v teplácích z pohodlí domova.

žena so synom pracuje z domu

To, co u většiny z nás zůstalo nezměněné, je hrnek kávy. Fungovat bez něj (nebo oblíbeného čaje) jde totiž jen velmi těžko. Zůstal Váš oblíbený hrneček na kávu uvězněný mezi stěnami opuštěné kanceláře?

V tom případě nastal ten správný čas navrhnout si nový a zpříjemnit si tak home office. Poradíme Vám, jak na to a co budete potřebovat.

 

Originální hrnek na kávu nemusíte hledat v e-shopu. Vytvořte si vlastní podle svých představ

V časech pandemie koronavirusu se jen těžko projdeme mezi regály obchodu s keramikou. I když fungujeme v omezeném režimu, řešení, jak přijít k novému hrnečku na kávu, který nám padne do ruky jako ulitý, existuje. Navrhnout a objednat si jej můžete jednoduše i online. A to přesně podle svých představ.

Stačí malá inspirace, chvíle za počítačem a … voilá! Drobnost, která dokáže zpříjemnit práci z domu, je na světě. Vytvořte si jeden takový hrneček spolu s námi, krok za krokem.

homeoffice pracovný stôl

Tipy na originální hrnek na kávu. Vsaďte na motivační citát, oblíbenou fotku nebo veselou grafiku

Potisk na hrneček nemusí být výsledkem obdivuhodného grafického talentu. Podstatné je, aby se líbil hlavně Vám. Máte oblíbený citát, který Vás nakopne vpřed, když je nejhůře? Pokud ne, klidně se po nějakém poobhlédněte. A šup, rovnou s ním na hrneček. Plechový, keramický nebo skleněný, výběr je jen na Vás.

Alternativou textu je fotografie. Určitě máte v mobilu několik srdcovek, které si zaslouží, aby se staly součástí Vaší provizorní domácí kanceláře. Můžete je nechat bez úprav, nebo použít některý z filtrů či efektů a získat tak šálku, ze které se na Vás bude den co den usmívat Vaše rodina, čtyřnohý přítel, nebo čerstvá láska.

Skvělou inspirací jsou motivující snímky z míst, které byste chtěli v životě navštívit, momentky z nezapomenutelné dovolené, nebo vzpomínky z dětství. A nemusíte zůstat jen u jedné. Vytvořte si originální koláž, která Vám zpříjemní každý šálek kávy.

Zkombinovat můžete klidně i všechny z našich tipů. Pokud si dokážete poradit s jednoduchým grafickým editorem, Váš hrnek na kávu může v sobě spojovat jak fotografii, tak vtipný či motivující text. Klidně se vyblázněte, Vaším omezením je jen rozměr potisknutelné plochy hrnečku. Fantazii se meze opravdu nekladou.

plecháčik s folklórnou potlačou

Jak postupovat, když si chci vytvořit vlastní hrneček na kávu?

Už přesně víte, jak by měl hrneček vypadat? Potom zůstává jen několik kroků k tomu, abyste ho už co nevidět mohli vystavit na obdiv ve své domácí kanceláři.

Obrázek s textem, fotografii nebo koláž, nezapomeňte uložit v jednom z klasických formátů – jpg či png. Pozor však na malé obrázky, nebo nedostatečnou kvalitu. Soubor by měl mít rozlišení minimálně 5 pixelů na 1 mm tisku. Potřebné je zohlednit potisknutelnou plochu, ta je v případě klasických hrnečků 20 x 8,5 cm. Pokud je výsledný grafický podklad menší, můžete se rozhodnout, jestli motiv orientovat spíše na levou či pravou stranu, nebo na střed.

Nezapomeňte popřemýšlet nad tím, z jakého hrnečku se Vám káva pije nejlépe (keramika, sklo, plech atd.) a podle toho zvolit typ hrnečku. Pro fajnšmekry jsou k dispozici i netradiční kousky, jako například mini hrnečky, hrnečky na latté, plecháčky či hrnky s melodií.

A nakonec, stačí dokončit objednávku online, nahrát podklady a počkat v bezpečí svojí domácí kanceláře, než na Vaše dveře zazvoní kurýr s novým, originálním hrnečkem na kávu, přesně podle Vašeho gusta. A společně s ním, Vám půjde práce od ruky.

 

Takový hrneček chci