Víte, z jakých fotek se dají vyrobit nejkrásnější vánoční dárky? | Blog
30.11.2021
DarčekyOdSrdca
2021-11-30 Víte, z jakých fotek se dají vyrobit nejkrásnější vánoční dárky?      Délka čtení: 2 min.

Víte, z jakých fotek se dají vyrobit nejkrásnější vánoční dárky?

Vánoční reklamy se na nás jen sypou už od října a s nimi přichází i každoroční dilema. Jaký dárek darovat? Přitom je v podstatě jedno, jestli je to dárek pro rodinu, pro kamarádku, či pro přítele.  Vždy trnete hrůzou a kreativita je na bodu mrazu. Pokud je to Váš případ, máme inspiraci právě pro Vás.

Zaľúbený pár na pláži

 

Osobní dárek

Praktické dárky jsou nudné, ty nepraktické sice můžou pobavit, ale i tak skončí v hromadě nepotřebných věcí. Stále více se proto stávají populární osobní a kreativní dárky. A co je víc osobní, než vzpomínka zhmotněná na obrazu z fotky?

Fotografujúca rodina na pláži

 

Není fotka jako fotka

Vytvořit si fotoobraz, či dokonce tričko, hrneček a tak dále, dnes už není žádný problém. Na naší stránce to vybavíte úplně jednoduše. Pokud však chcete, aby byl výsledek bez chyby, musíte si dát záležet na výběru fotky.

 

Jak se vyhnout největším chybám?

Ne každý si to uvědomuje, ale jakýkoliv zásah do původní fotografie způsobuje snížení její kvality. Stačí, když ji stáhnete ze sociální sítě, nebo použijete fotku, kterou Vám někdo poslal ve zprávě na Facebooku. Takto se totiž automaticky snižuje její rozlišení. Vylepšování filtrem či použití v koláži také ubírá na kvalitě. I tady platí pravidlo, že méně je více.

Také se vyhýbejte změnám poměru stran. Mnozí chtějí měnit například obdélníkovou fotku na čtverec a naopak. Tím však může utrpět kompozice obrázku. Také se může stát, že bude potřebné odřezat důležitý kousek obrázku – například část tváře.

To stejné platí o tmavých fotkách. Bohužel, když se tmavá fotka vytiskne, je ještě tmavší, než se zdála být na monitoru. Proto, pokud se dá, vyhýbejte se jim. Obrazy ve světlých odstínech jsou přece jen příjemnější na pohled.

Ružový kvet

 

Občas stačí dobrý fotoaparát

Pokud použijete nekvalitní fotografii, na velkém formátu bude vidět každou nedokonalost. Na mobilu či notebooku může fotka vypadat úplně v pořádku, ale když má nízké rozlišení, na obrazu se to ukáže. Tento problém zřejmě budete mít se staršími fotografiemi, které jste fotili s ne až tak „smart“ telefonem.

Pokud chcete danou osobu překvapit portrétem, zkuste se dohodnout s někým ve Vašem okolí, kdo vlastní profesionálnější fotoaparát. Naplánujte si spolu zábavný den pózování před objektivem a skvělé fotky budou na světě.

Dievča s fotoaparátom

 

Nebojte se originality

Obraz z fotografie nemusí být jen společnou fotografií Vás a obdarovaného. Může mít osobní charakter i bez toho, aby na něm byly osoby. Obraz místa či předmětu, který Vás nějakým způsobem spojuje, někdy dokáže vyvolat ještě větší emoce.

Vaši známí v tom možná budou vidět jen pěkný obraz přírody, budovy, předmětu, čehokoliv. Ale pro Vás to bude vzpomínka. Stane se z toho dekorace s příběhem, kterou si můžete dát vyrobit například i sami pro sebe. Nikdo přece neřekl, že se nemůžete obdarovat i sami.

Máte v okolí někoho, komu jste už jednou obraz s fotkou darovali? Překvapte ho netradičním fotoobrazem HEXA – potěší ho nejen samotný obrázek, ale i jeho originální formát.

Hexagonálny fotoobraz

 

Máte jednoduše až moc dobrých fotek a nemůžete se rozhodnout, která z nich je ta nej? Poskládejte z nich kalendář. Obdarovaný Vás bude mít celý rok na očích. :)

fotokalendáre

 

Chci obraz z fotky