Věděli jste, že v červenci slavíme den přátelství? | Blog
30.07.2023
DarčekyOdSrdca
2023-07-30 Věděli jste, že v červenci slavíme den přátelství?      Délka čtení: 2 min.

Věděli jste, že v červenci slavíme den přátelství?

Medzinárodní den přátelství má v Česku svůj vyhrazený datum – 30. července. Ikdyž všichni velmi dobře víme, že pravé přátelství si zaslouží oslavu den co den, ne vždy svým blízkým dáváme na vědomí, jak jsou pro nás důležití. Máte i Vy v životě to štěstí, že jste potkali osobu, kterou můžete nazývat tím pravým přítelem? V tom případě máte jedinečnou možnost, například v Den přátelství, věnovat jí dáreček od srdce. Jaký například? Shrnuli jsme pro Vás několik originálních tipů.

dve veselé dievčatá

Jak a kdy vznikl Den přátelství?

Prošlo už několik dekád, odkdy se skupina přátel rozhodla uspořádat iniciatívu na podporu světového míru a přátelství. Když v roce 1958 spustili svoji kampaň v Paraguaji, stala se natolik chytlavou a virální, že překročila hranice států a kontinentů.

Právě tento den se v roce 2011 rozhodlo OSN vyhlásit za Medzinárodní den přátelství. Aby poukázalo na potřebu překonávat rozdíly a vytvářet hodnotné vztahy. Nejen mezi jednotlivci, ale i různymi skupinami či dokonce státy. Přátelství v sobě totiž nese ty nejvyšší hodnoty lidského porozumění, oddanosti, víry, podpory a společného zdolávání překážek. A kde jinde bysme měli s oslavou začít, než u sebe a svých přátel?

Jaký dárek vybrat na Den přátelství?

Základem je popřemýšlet nad tím, co by vašemu kamarádovi či kamarádce udělalo radost. Nakonec, toto by neměl být žádný problém, jelikož ty nejlepší přátele přece známe jako své boty. Podle jejich zálib, oblíbených jídel, míst, barev a zážitků lehce přijdete na to, jaký dárek kamarádovi darovat.

Vtipný dárek nikdy není krok vedle

Komu jinému byste nakonec mohli darovat zábavný dárek, než svému skvělému příteli? Jelikož předpokládáme, že je Váš stejný smysl pro humor jednou z věcí, která Vás po celé ty roky spojuje, nebudete muset přemýšlet nad tím, co to bude. Příkladem je tričko s vtipným nápisem nebo hláškou, které rozumíte jen Vy dva. Nebo vytvořte originální šálek s mottem, na kterém se vždy dobře zasmějete. A vlastně, nemusí to být ani text. Někdy postačí jedna vtipná fotka, za kterou se ukrývá zábavná story z Vašeho života.

tričko s vlastnou potlačou

Klasika jako za starých dobrých časů, náramek je symbol přátelství

Náramky přátelství tu vždy byly a budou. Jako děti jsme je pletli z bavlnek určených na vyšívání a předháněli jsme se v tom, kdo dokáže vytvořit hezčí vzor. Pokud jste takový náramek darovali kamarádovi, nosil ho do chvíle, dokud mu neodpadl. V opačném případě to znamenalo ohrození Vašeho přátelství. Vy však nemusíte narychlo hledat videa s návodem, jak takový náramek uplést nebo tápat ve vzpomínkách. Moderní varianta je například náramek s gravírovanou ID známkou, který můžete doplnit jakýmkoliv textem nebo symbolem.

Přidejte k vašim společným zážitkům nějaký nový

Dalším skvělým tipem, jakt oslavit Den přátelství, je vytvořit si nový nezapomenutelný zážitek. Může to být překvapení v podobě adrenalinové chvilky nebo super výlet, kdy si jednoduše jen užijete přítomnost toho druhého. Společná přepadovka večerního města, letní kino, návštěva muzea nebo wellness pobyt je jednoduše očista duše, kterou každý přítel z času na čas potřebuje. 

Darujte na Den přátel nejhezčí okamžiky vašeho přátelství

Možná je Vaše přátelství ještě docela čerstvé, ale Vy jaksi tušíte, že to bude to “na celý život”. A možná, naopak, už celý život trvá. Tak či onak, určitě máte za sebou několik úžasných zážitků, na které nikdy nezapomenete. A co tak je všechny pěkne shrnout do jednoho originálního dárku a věnovat ho své zpřízněné duši právě na Den přátelství? Například ve formě fotoknihy nebo originálního fotokalendáře. Naše dobrá rada zní – rovnou si nechte dárek vyhotovit dvojmo a jeden exemplář si nechte pro sebe.

Už víte, jakým způsobem dokážete svému vybranému příteli, jak velmi je ve vašem životě důležitý? Věříme, že Vám naše tipy padnou vhod. Množství originálních a srdečných drobností, které můžete dotvořit podle svého nápadu, najdete na https://www.dareckyodsrdce.cz.

Koupit dárek na Den přátelství