Unikátní dárečky pro pivní nadšence: Vzpomeňte si na ně v Den piva | Blog
28.08.2023
DarčekyOdSrdca
2023-08-28 Unikátní dárečky pro pivní nadšence: Vzpomeňte si na ně v Den piva      Délka čtení: 2 min.

Unikátní dárečky pro pivní nadšence: Vzpomeňte si na ně v Den piva

Ať už máte v životě někoho, kdo je skutečný pivní nadšenec nebo se jednoduše chystáte oslavit Den piva ve velkém stylu, pravděpodobně hledáte perfektní dárečky na den piva. Od oblečení až po osobní předměty – existuje mnoho unikátních dárků, které dokonale zapadají do tohoto svátku. Tričko s vlastním potiskem nebo pivní krigl s vlastním potiskem může být střelou do černého pro každého milovníka tohoto zlatého moku. Přineste trochu radosti svým blízkým a udělejte si Den piva ještě nezapomenutelnějším, oslavte ho a dopřejte si originální dárečky.  

Proč vznikl Den piva a kdy ho oslavujeme?

Mezinárodní den piva se slaví většinou první pátek v srpnu. Hlavní cíle a důvody na jeho oslavu zakladatelé shrnuli do třech výstižných bodů:

  1. radost přátel ze společného vychutnávání si piva,
  2. ocenění práce mužů a žen, kteří servírují pivo a
  3. do třetice ochutnávání a poznávání piva z různých krajin, národů, ale i kultur spolu se svými přáteli.

 

Jak se říká: „Vždy si třeba najít důvod na oslavu.“. Oslavy piva tedy pobíhají ětšinou s přáteli a rodinou po celém světě. Všude tam kde se pije nebo čepuje pivo – v barech, pubech, v restauracích, ale klidně i na zahradě Vašeho domu u grilování. Termín oslavy Dne piva se může lišit krajinu od krajiny. Najznámější oslavou piva je Mnichovský Oktoberfest, který navštěvuje ročně více jak 6-milionů návštěvníků, a to nejen z Německa, ale i ze vzdálenějších krajin. Počátky Oktoberfestu sahají až do roku 1872. Koná se na přelomu září a října a trvá až 16 dní.

vrchní točí pivo

Zajímavé nápady na oslavu Dne piva

Přemýšlíte jak oslavit den piva? Inspirujte se skvělými nápady, které udělají tento den ještě zábavnějším. Co takhle uspořádat tematickou párty? Vyzdobte svůj dům nebo zahradu s ozdobami s motivem piva – rozhodně Vám nesmějí chybět pivní podtácky, plakáty s oblíbenými pivními značkami, či vtipná trička s vlastním potiskem jako dárek pro hosty.

Udělejte si degustaci různých druhů piva, klidně i ze skleněných lahví. Přitom si pustěte dobrou hudbu a ugrilujte něco dobrého na zahradě, či upečte pořádné vepřové koleno v troubě.

Nebo si udělejte „tour the bar“ tzv. „pivní turistiku“. Objevte na oslavu Dne piva s Vašimi přáteli nové piva a bary ve Vašem městě, či blízkém okolí. Abyste se odlišili od ostatních připravte si například originální trička s vlastním potiskem, třeba s Vašimi jmény, či originální značkou „Vašeho piva“, či „pivního týmu“.

No a nakonec – co kdyby jste si sami vyrobili své vlastní pivo? Existují sady pro domácí pivní nadšence „mikropivovary“, díky kterým si můžete sami vyzkoušet vyrobit pivo přesně podle Vaší chuti.

skupina přátel si připíjí pivem

Tipy na dárečky na Den piva pro milovníky piva

Každý známe minimálně jednu osobu, která miluje pivo víc než cokoliv jiného. A když se blíží Den piva, může být trochu složité najít ten správný dárek pro pivní nadšence. Vymyslete a darujte originální pivní suvenýry, dárečky s vlastním potiskem, či gravírováním. Udělejte radost Vašemu kamarádovi nejen lahví oblíbeného piva, ale darujte mu i unikátní pivní půllitr s potiskem podle sebe nebo tričko s vlastním potiskem. Můžete na něj nechat natisknout například datum, jméno, fotografii, či vtipný text např.: „Čím menší pohár, tím dražší pivo.“ nebo jen krátké a výstižné „Beer king“.

Když dárek na Den piva, tak jedině s pivní tématikou a texty o pivě, které si můžete nechat natisknout například i na vůni do auta s vlastním potiskem nebo vlajku s potiskem oblíbeného piva, vhodnou jako dekoraci na stůl s pivem.

trička s vlastním potiskem

Přínosným dárkem ke Dni piva může být například kniha o historii piva nebo o tom, jakt vařit pivo. Pro pivního nadšence může být skutečně fascinující dozvědět se více o procesu vaření piva, o jeho historii a rozmanitosti stylů po celém světě. Nezapomeňte i na limitované edice speciálních řemeslných piv nebo exkluzivní balík různých druhů domácích i zahraničních piv, která jsou jako stvořena být dárkem pro milovníky piva.

Unikátní dárečky pro pivní nadšence můžou být skvělým způsobem, jak oslavit Den piva. Od trička s vlastním potiskem až po vůni do auta s vlastním potiskem. Nechte svoji fantazii pracovat a zajistěte, aby se stal ten najbližší Den piva nezapomenutelným.

Koupit dárky s vlastním potiskem