Udělejte si zdravé a chutné Velikonoce se svými dětmi | Blog
07.04.2020
DarčekyOdSrdca
2020-04-07 Udělejte si zdravé a chutné Velikonoce se svými dětmi      Délka čtení: 3 min.

Udělejte si zdravé a chutné Velikonoce se svými dětmi

Velikonoce jsou za dveřmi. Vypadá to tak, že Vás tento rok návaly koledníků nečekají? Pokud máte i přesto v plánu vyzkoušet něco nové a vykouzlit velikonoční atmosféru pro svoji rodinu, jste na správné adrese.

Přinášíme několik tipů, jak připravit chutné recepty na velikonoční stůl a vytvořit výzdobu do posledního detailu tak, aby Vás velikonoční nálada doslova zaplavila. Při výběru tipů jsme se zaměřili na ty nejdůležitější z Vašich blízkých. Na malé koledníky, kteří mají očka plná očekávání a které jednoduše nemůžete zklamat.

 

Zdravé velikonoční pohoštění a originální výzdoba od ubrousku až po hrneček s potiskem

Přerostli Vám už plněná vajíčka, uzené maso, nebo vajíčková roláda přes hlavu? Možná právě tento rok nastal čas, kdy můžete vyzkoušet něco nového. Postačí chuť a nadšení, nápad dodáme my. Vybrali jsme pro Vás zdravé velikonoční recepty, jeden originální velikonoční remake a několik typů na servírování.

 

Typy na velikonoční recepty, které si Vaše děti zamilují

Když si představíme to množství jídla a chuťovek, které musí trávení našich drobečků během Velikonočního pondělí zpracovat, zůstává nám jen jedno. Popřemýšlet nad zdravější alternativou, než jakou jsou zákusky či tradiční velikonoční dobroty, pod kterými se každoročně prohýbá stůl u babiček a tetiček. Navíc, když dokážeme naservírovat dobroty lákavě pro dětská očka, můžeme si hned připsat jeden pomyslný bod. Jako vždy platí – fantazii se meze nekladou. Dokonce si je můžeme připravit společně s dětmi a využít tak volný čas.

 

KŘUPAVÉ VELIKONOČNÍ VAJÍČKA

Pro správné nastartování trávení je klíčovým prvkem vláknina. V tomto receptu jí najdete skutečně dost, hlavní ingrediencí jsou totiž ovesné vločky.

 

Veľkonočné vajíčka urobené z ovsených vločiek a farebných ozdôb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: savynaturalista.com 

 

Potřebujete:

2 a půl šálku ovesných vloček

1/4 šálku javorového sirupu nebo medu

1 lžička kokosového cukru

5 lžiček mléka

0,5 lžičky skořice

1 polévková lžíce arašídového másla

1/4 šálku nasekané vysokoprocentní čokolády (min. 70%)

libovolné ozdoby

Postup:

Všechny suché ingrediencie smíchejte v misce. Ideální je, když část ovesných vloček pomelete na jemnejší kousky. Postupně přidávajte javorový sirup nebo med, arašídové máslo a následně mléko tak, aby vznikla kompaktní hmota. Pomůže počkat několik minut, dokud vločky nenasáknou mlékem. Pokud máte k dispozici formy na vajíčka, naplňte je hmotou a vložte na hodinu do ledničky. Šikovným hospodiňkám a kreativním dětičkám sa podaří vytvarovat vajíčka i ručně. Vybírejte před servírováním.

 

VÁNOCE VE VELIKONOČNÍM ŠATU

Zmizne i u vás na Vánoce jako první drobné linecké pečivo? Díky vanilkovému nádechu a šťavnaté marmeládě patří bezkonkurenčně k těm, které děti milují nejvíce. Nastal ten správný čas, dopřát mu nový look a možnost zazářit častěji než jednou za rok. Věříme, že každá domácnost má svůj ověřený recept. Jediná změna přichází v tom, jak cukroví vykrojit a naaranžovat na velikonoční stůl. Prosím, malá inspirace:

 

Lekvárové linecké koláčiky s veľkonočným motívom Medovníčky ozdobené ako veľkonočné vajíčka

Zdroj: i.pinimg.com / pinterest.com 

 

Tajemství se skrývá v servírování. Odhalte ho

Nepatříte k nadšencům pečení a několikahodinového motání se v kuchyni? Máme pro vás dobrou zprávu. Jde to i bez toho. A dokonce zdravě. Stačí, když své rodině připravíte baštu s čerstvým ovocem a zeleninou s troškou fantazie. Kdo by odolal takové vitamínové bombě zamaskované velikonočním motivem?

 

Ovocná misa plná farebného ovocia vhodná na veľkonočný stôl Misa s ovocím máčaným v čokoláde

Zdroj: i.pinimg.com

 

Mladší ročníky se určitě potěší, když vložíte trochu kreativity i do přípravy obědu nebo vdechnete velikonočního ducha do tak obyčejné věci, jakou je pečivo. Pohrát sa můžete například při servírovaní polévky.

 

Polievka servírovaná v bochníku chleba ktorý vyzerá ako veľkonočný zajac Pečivo v tvare veľkonočných zajačikov

Zdroj: i.pinimg.com

 

Výzdoba velikonočního stolu do posledního detailu

To, co dotváří velikonoční atmosféru, je nejen jídlo a pohoštění, ale hlavně výzdoba. Skvělým tipem je opět zapojit do její přípravy i vaše dětičky. Malování nebo jiné zdobení kraslic, výroba zeleného ježka ze starých silonek a pažitky, nebo jiné podobné aktivity umocní jejich vnímání Velikonočních svátků a neoddělitelného příchodu jara.

Připravit si můžete i slavnostní oběd a pokud jste jednoduše detailista v každém směru, myslete i na drobnosti v podobě servírování. Designový velikonoční příbor, etažér na chuťovky nebo roztomilý smaltovaný plechový hrneček s jarním motivem rozjasní vaše Velikonoce bez ohledu na nestálé aprílové počasí a okolnosti.

Náš TIP:

Vytvořit svůj hrníček na ranní kakao, čaj nebo kávu si můžete i sami. Je to jednoduché, nevěříte? Vyzkoušejte!

Veříme, že i díky našim tipům se budou tento rok Velikonoce ve vašem podání pro rodinu a malé koledníky nést v novém a zdravém stylu. Nastal totiž ten správny čas na přípravy.

Chci si objednat plechový hrneček