Jak si na zahradě vytvořit osobní relax | Dárečkyodsrdce.cz
24.05.2024
DarčekyOdSrdca
2024-05-24 Udělejte si radost: Jak si na zahradě vytvořit osobní relaxační koutek?      Délka čtení: 3 min.

Udělejte si radost: Jak si na zahradě vytvořit osobní relaxační koutek?

Každý si přeje mít malý kousek ráje ve svém domově, vlastní zahrádku, kam můžeme utéct od každodenního shonu. Představte si prostor, kde byste mohli relaxovat s dobrou knihou, načerpat energii při meditaci nebo jen tak klidně popíjet kávičku. Abyste si vytvořili takový relaxační koutek, který láká nejen oko ale i duši, je třeba trochu fantazie a špetku citu pro detail. Inspirujte se našimi tipy, jak s pomocí originálních fotodoplňků do zahrady, personalizovaných produktů s vlastním potiskem a stylového osvětlení zahrady dokážete proměnit obyčejné místo za domem, na úchvatné útočiště plné klidu a stylu.

Důležitý je výběr místa, vhodného pro relaxaci v zahradě

Perfektní relaxační koutek v zahradě bychom si uměli představit každý, ale kam ho umístit? Důležité je vybrat místo, kde budete mít nerušený klid a kde budete cítit tu správnou atmosféru. Třeba myslet i na to, zda se vám více zamlouvá sluníčko nebo byste raději trávili odpoledne pod ochranou korun stromů či přístřešku. Zároveň nezapomeňte zohlednit i to, zda vaši osobní oázu chcete skrýt před očima okolí a sousedy. V takovém případě upřednostněte místo u zdi, případně plotu, ze kterého si časem můžete udělat živý plot, díky různým popínavým rostlinám. Nezapomeňte myslet také na jiné praktické stránky vašeho relaxačního koutku v zahradě. Důležité je například to, zda máte v blízkosti elektrickou zásuvku pro zapojení jakýchkoli světel, která dotvoří atmosféru když zapadne slunce, případně k zapojení reproduktorů. Ideální je mít také v blízkosti i přívod vody k zalévání kvítků a rostlin ve vaší oáze klidu. Tyto maličkosti mohou přispět k pohodlí vašemu relaxačnímu prostoru. Nezapomeňte zohlednit i pěkný výhled, který umocní relaxační efekt, můžete si jej dotvořit například upraveným záhonem, romantickým jezírkem, pokud vám to dovolí prostor nebo postačí i trsy trav, které budou při větru šumět a při bezvětří dotvoří zelený výhled.

Udělejte si radost: Jak si na zahradě vytvořit osobní relaxační koutek?

Náš TIP: Dekorace a fotodoplňky pro zútulnění koutku pro relaxaci

Krásy jsou v maličkostech. Platí to i v relaxačních koutcích zahrad, zahradní dekorace a fotodoplňky dotvoří tu správnou atmosféru a vy se budete cítit jako v ráji. Co řeknete na podsedák s vlastním potiskem nebo na malý koutek plný vašich oblíbených chvil zachycených na fotografiích na hliníkové desce?  Vaše fotografie můžete povýšit ještě více a nechat si je potisknout na fotoobraz. Váš relaxační koutek v zahradě můžete doplnit také o DIY výrobky. Využijte například dřevěné palety či kameny, ze kterých můžete vytvořit různé doplňky do zahrady nebo rovnou zahradní nábytek. Vše můžete vylepšit pěknými exteriérovými světýlky či voňavými svíčkami, které umí efektivně odpuzovat i hmyz. Moderní jsou také různé kuličky nebo lampiony umístěné na šňůrkách, které dodají zahradě barvy a teplo domova. Pokud nakonec sáhnete po doplňcích s vlastním potiskem, podtrhnete tím jedinečnost vašeho relaxačního koutku a dokonale oživíte každý kousek prostoru.

Udělejte si radost: Jak si na zahradě vytvořit osobní relaxační koutek?

Osvětlení jako klíčový prvek zahradní relaxační zóny

Stylové osvětlení je alfa omega nejen moderních zahrad, ale také starších zahrad či relaxačních koutů zahrad. Po západu slunce dodají světýlka vaší zahradě nepopsatelnou magickou atmosféru. Na trhu je světélek nespočet, pokud nemáte v blízkosti elektřinu, klidně sáhněte po solárních světlech v různých provedeních, ať už na stůl, jako zapíchnutá světla do záhonu nebo moderní světýlka na laně upevněná ve výšce, na stromě nebo přístřešku. Máte-li k dispozici elektřinu, vaše možnosti se rozšíří o různé další typy světélek vhodných do exteriéru. A pokud máte rádi romantiku nezapomeňte na svíčky nebo lampiony, klidně na baterky.

Udělejte si radost: Jak si na zahradě vytvořit osobní relaxační koutek?Personalizované produkty do zahrady s jedinečným designem

Hned po výběru správného místa a zahradního nábytku, dosazení květinek a zeleně, jsou na řadě jedinečné dekorace. Každý kousek ve vašem relaxačním ráji by měl říkat váš příběh. Exteriérový koberec relaxační koutek zútulní, ale takové polštáře s vlastním potiskem či jiné doplňky z vlastních fotografií mu dodají jedinečný nádech. Mezi personalizované produkty do zahrady, které budou dokonalým odrazem vaší identity můžete klidně zařadit i originální hrníček s vlastním potiskem, ze kterého budete ve vaší zahradě popíjet kávu či oblíbený čaj

Vytvořte si své místo pro relaxaci v zahradě ještě dnes

S tou správnou zahradní dekorací si budete každý den připadat, jako byste byli na dovolené, na místě, které vám je blízké, ať už jde o exotická místa nebo místa na okraji lesa v přírodě. Proměňte vaši zahradu na svou oázu klidu ještě dnes a nechte vaše vzpomínky mluvit prostřednictvím personalizovaných produktů v podobě dekorací v ní. Dnes je ten správný den k tomu, abyste začali s přetvářením vašeho exteriérového prostoru na klidné a relaxační útočiště. Stačí si vybírat z personalizovaných produktů a jedinečných fotodoplňků, které dotvoří tu správnou atmosféru i ve vaší zahradě.

Nakupovat fotodoplňky do zahrady