Tvořivá aktivita pro malé i velké: Jak si vyrobit vánoční pohlednice? | Blog
10.12.2021
DarčekyOdSrdca
2021-12-10 Tvořivá aktivita pro malé i velké: Jak si vyrobit vánoční pohlednice?      Délka čtení: 3 min.

Tvořivá aktivita pro malé i velké: Jak si vyrobit vánoční pohlednice?

S příchodem vánoční atmosféry se zaplňuje i seznam toho, co všechno musíme ještě do nejkrásnějších svátků roku stihnout. Pokud pravidelně míříte i na poštu, abyste svým blízkým a přátelům odeslali vánoční pohlednice, máme pro Vás skvělý tip.

prázdna vianočná pohľadnica

Vneste do nich tento rok kousek netradičního kouzla. V období, kdy je každé osobní setkání vzácností, dokáže i taková drobnost zprostředkovat nejen milá slova a krásné verše. Vánoční pohlednice s fotkou nebo handmade pohlednice z dílny Vašich dětí v sobě nese jedinečnou emoci, která dokáže kouzlo sváteční pošty znásobit.

Přečtěte si několik tipů, jak vyrobit personalizovanou pohlednici pro ty, kterým chcete originálně popřát krásné svátky aspoň na dálku.

 

Tip číslo 1: Nechejte si personalizovanou pohlednici vytisknout, stačí rodinné foto nebo vánoční šablona

První, o něco pohodlnější variantou, jak vytvořit originální vánoční pohlednici, je nechat si ji vytisknout na předvolenou šablonu, kterou pohodlně vyplníte a jednoduše odešlete jako klasickou vánoční pohlednici, zakoupenou v obchodě či novinovém stánku.

Jediné, co potřebujete, je fotografie, případně obrázek, který byste chtěli na přední část pohlednice umístit. Pokud jste už tento rok stihli absolvovat rodinné focení, nemusíte nad tím, kterou fotografii vybrat, dlouho přemýšlet. Alternativou je, zvolit si některou z hotových šablon s vánočním motivem a jakoukoliv fotografii do ní pomocí programu vložit.

 

Šablony na vánoční pohlednice a postup, jak vytvořit pohlednici s vlastní fotkou krok za krokem

Nejste zrovna grafický talent, případně nemáte ve svém počítači takové programové vybavení, abyste si uměli vytvořit obrázek na pohlednici sami? V tom případě stačí, když použijete některý z volně dostupných editorů a vyberete si ze šablon pro vánoční pohlednice.

Náš TIP: Krásné a neustále nové šablony na vánoční pohlednice najdete například v editoru Canva. Doplňte svoji fotografii nebo text, upravte typ písma, barvu, případně přidejte další prvky z nabídky a originální vánoční pozdrav je na světě.

program Canva

Než se Vám hotové vánoční pohlednice s vlastní fotkou dostanou do rukou, můžete přemýšlet nad těmi správnými slovy, případně verši, které na ni vlastnoručně napíšete.

 

Tip číslo 2: Inspirujte se, jak vyrobit vánoční pohlednice

Druhou variantou, jak si vytvořit originální vánoční pohlednici, je vlastnoručně ji vyrobit. Tato aktivita potěší hlavně děti a tvořivé duše, které se rády realizují v handmade výrobcích. U výběru formátu, typu papíru a ozdob se nemusíte vůbec omezovat. Stačí, když takovou pohlednici následně vložíte do obálky a odešlete adresátovi. Připravili jsme pro Vás několik inspirací, v jakém duchu se můžou Vaše handmade pohlednice nést.

 

Vyrobte si vánoční pohlednici z netradičních doplňků

Kdo řekl, že výroba pohlednic znamená zákonitě malování a kreslení? Poohlédněte se okolo sebe a zjistíte, z jakých materiálů byste mohli vánoční pozdrav vyrobit. Knoflíky, gumičky, korek, špejle, kousky bavlnek, či jiné drobnosti skvěle poslouží Vašim kreativním nápadům.

      

 

Provětrejte skřínky v kuchyni nebo spíž

Nestihli jste návštěvu papírnictví? Nezoufejte. Množství materiálu na výrobu pohlednic najdete například ve Vaší kuchyni. Příkladem jsou různé těstoviny, cukry, nebo rýže. U výroby vánočních pohlednic však skvěle poslouží i kuchyňské vybavení. Pomocí vidličky a akrylových barev můžete vyrobit například krásný vánoční stromeček.

 

   

 

Jak vyrobit vánoční pohlednice? Recyklujte

Aktuální trend, který je cítit nejen u balení dárků, je použití recyklovaných materiálů, případně zbytků, kterým například takovým způsobem můžete vdechnout nový život. Zkoušeli už jste někdy použít na výrobu pohlednic odpad, který Vám zůstal po ořezání pastelky? Recyklovaný papír můžete nakonec použít i jako základ pohlednice a na výzdobu použít například staré noviny, které jste plánovali odvézt do sběru.

   

 

Vyrobit vánoční pohlednice, které jsou skutečně originální a zároveň nesou i kousek Vaší tvorby, je skvělou aktivitou nejen pro děti, ale i pro celou rodinu, která si tak může vyplnit volné chvíle.

 

Objednat dárek s vlastní fotkou