Rodinná párty na Halloween – zábava, jakou jste ještě nezažili. Máte už svoje strašidelné tričko? | Blog
20.10.2020
DarčekyOdSrdca
2020-10-20 Rodinná párty na Halloween – zábava, jakou jste ještě nezažili. Máte už svoje strašidelné tričko?      Délka čtení: 3 min.

Rodinná párty na Halloween – zábava, jakou jste ještě nezažili. Máte už svoje strašidelné tričko?

Období dušiček se nezadržitelně blíží a spolu s ním se v posledních letech i v našich končinách usídlil Halloween. Ať už se Vám tyto americké zvyky líbí, nebo ne, jedno je jisté. Halloween představuje možnost, jak se zabavit a trošku pookřát.

Tentokrát však nemáme na mysli někde na diskotéce nebo v baru. Halloweenskou párty si můžete připravit i se svou rodinou a nejbližšími. Přinášíme několik inspirací, jak ji udělat nezapomenutelnou.

rodina v maskách na Halloween

 

Co všechno potřebujete na strašidelnou oslavu? Dobrá nálada, tematické menu a originální tričko na Halloween jsou základ

I když svátek všech svatých nepatří k veselým událostem roku, mnozí si památku zesnulých připomínají symbolickou svíčkou neustále, nejen v jeden den. První listopad se však tak či onak nese hlavně v pochmurné náladě, které nepomáhá ani tradiční sychravé počasí. Halloweenská oslava, nebo strašidelný večer, jsou skvělým způsobem, jak pookřát a strávit vzácný čas se svými nejbližšími. Když tedy melancholickou náladu odložíte o den později, nic nebrání tomu, abyste si rodinnou Halloweenskou párty připravili.

 

Halloweenská výzdoba, kterou zvládnou i děti

Se strašidelnou výzdobou nemusíte čekat až na poslední říjnový den. Tradiční halloweenská vyřezávaná dýně Vám může terasu nebo balkon zdobit i několik dní dopředu. Pokud do její přípravy zapojíte i své děti, celkem určitě vytvoříte originální kousek a navíc zabavíte děti v čase, kdy se nám dny rychle zkracují. Nápadů a inspirací je plný internet.

 

     

 

Dýní to však zdaleka nekončí. Strašidelný podtón můžete vdechnout celé podzimní výzdobě. Detaily v podobě miniaturních pavoučků, které se tu a tam objevují po celém domě, nebo vtipné dekorace Vám zaručeně zvednou náladu v každý upršený podzimní den.

 

     

 

Jaké jídlo nebo nápoj na strašidelnou párty? Připravte si jednoduché minutky, po kterých se jen tak zapráší

Už jste se při slovech párty nebo oslava viděli, jak stojíte celý den u sporáku? Nezoufejte, jde to i jinak. Stačí, pokud chuťovkám, ale klidně i hlavnímu menu, dodáte nápad a výsledek v podobě halloweenského menu je na stole. O to více si ho vychutnáte, když se o přípravu podělíte s celou rodinou. Maminky budou možná překvapené, s jakou chutí si jejich ratolesti dají mrkvové nebo dýňové halušky, případě si pochutnají na zdravé „fingerfood“ zelenině na strašidelné míse.

 

     

 

Náš TIP na halloweenské menu

Recept na dýňové halušky

Ingredience:

menší hokkaido dýně, 3 vejce, 250g polohrubé mouky (můžete nahradit dětskou krupičkou, případně zdravější špaldovou moukou), špetka soli, voda (podle potřeby)

Postup:

Dýni si umyjeme a zbavíme vnitřku s jadýrky. Nakrájíme ji na menší kousky a rozmixujeme v mixéru s troškou vody. Druhou variantou je dýňové pyré, které si připravíme rozmixováním už uvařené dýně. Dlouhým vařením však dýně přichází o část cenných vitamínů. Následně do rozmixované dýně přidáme vajíčka, mouku, sůl a těsto spojíme vařečkou. Podle potřeby přidáme vodu nebo mouku, aby bylo těsto použitelné na halušky (neteklo, ani nebylo příliš husté). Halušky postupně prosíváme do vroucí vody a v momentě, kdy vyplavou na povrch, je vybereme sítkem. Podáváme s oblíbenou omáčkou, nebo ve verzi s bryndzou, smetanou a slaninkou. Dobrou chuť!

 

Vyrobte si originální kostým nebo tričko s potiskem na Halloween

Masku na strašidelnou párty si můžete pohodlně objednat nebo koupit. Pokud však chcete být originální, pusťte se do vlastní výroby. Vyrobit si handmade halloweenský kostým je opět skvělou aktivitou pro menší členy rodiny, kteří se s radostí v očích určitě rádi zapojí. Zapálení dospělí jistě nepohrdnou tematickým tričkem s vlastním potiskem, nebo strašidelným make-upem.

 

     

 

Chci vyrobit strašidelné tričko