Pracovní pořádek? Začíná na stole | Dárečkyodsrdce.cz
18.06.2024
DarčekyOdSrdca
2024-06-18 Pracovní pořádek? Začíná na stole      Délka čtení: 2 min.

Pracovní pořádek? Začíná na stole

Chcete-li být efektivní, měli byste se zamyslet nad drobnostmi kolem sebe. Podložka pod myš oblepená vrstvou prachu či nevyhozené odpadky mohou zavážit při vaší celkové organizovanosti a dojmu, kterým působíte na kolegy a klienty.

Nepořádek na pracovním stole

Všechno, co nás obklopuje, nás něčím ovlivňuje. Nemusíte v tom hledat skryté souvislosti, je to prosté - uspořádání pracovního stolu a prostředí v kanceláři je naším odrazem. Buď pozitivním, nebo negativním. Dobrá zpráva je, že novým návykům se lze naučit v každé chvíli, takže i notoričtí „bordeláři” mají šanci. :)

Žádné zbytečnosti, říká feng shui

Váš stůl by měl „dýchat”. Mít na něm opravdu jen to, co potřebujete – počítač, pera, trhací zápisníky a šanon s potřebnými dokumenty. To je ono. Víme, že to láká k uskladňování hloupostí, ale těch se raději vyvarujte, jak radí učení feng shui, jinak vás mohou při produktivitě brzdit. Věci, které nevyužíváte tak často, odložte do šuplíků.

Voda jako základní prvek

Pro proudění energie čchi je velmi dobré do kanceláře umístit fontánu nebo akvárium. Pokud takovou možnost nemáte, tak si alespoň pořiďte obraz s prvkem vody. Zvýší energii v místnosti a zlepší vaši tvořivost.

Doplňky

Pokud si toužíte přitáhnout více peněz, květinu umístěte do levého horního rohu pracovního stolu. Tato část totiž představuje sféru bohatství.

Nad stůl je dobré zavěsit prvky země – krystaly. Rovněž si můžete vyhrát s doplňky, jako je podložka pod myš s potiskem. Na naší stránce si můžete takovouto podložku vytvořit během několika minut s tím, že si fotku zvolíte sami.

Barvy

Při práci je dobré obklopovat se barvami, které napomáhají koncentraci, tedy nemají rušivé vlivy. Červené stěny jsou typickým příkladem nevhodně zvolené barvy. Také tmavé barvy působí pochmurně a možná i depresivně.

Tvrdá politika

Představte si, že se denně setkáváte v kanceláři s klienty. Když máte na stole prázdné hrníčky, porozhazované papíry a přes vrstvu prachu se vám těžko dýchá, tak jen těžko uděláte dobrý dojem.

Právě proto některé firmy bazírují na „politice čistého stolu”. Dávají si záležet na tom, aby stoly jejich zaměstnanců byly čisté a byly na nich jen opravdu reprezentativní věci.

Samozřejmě, tu kávu si udělat můžete, ale je třeba si po sobě uklízet. A stačí opravdu málo. Třeba i to, že si pod hrneček dáte podložku. :-)

 

Objednat podložku pod myš s vlastním potiskem