Poprvé mámou: Nápady na dárek pro čerstvou maminku | Blog
03.05.2023
DarčekyOdSrdca
2023-05-03 Poprvé mámou: Nápady na dárek pro čerstvou maminku      Délka čtení: 2 min.

Poprvé mámou: Nápady na dárek pro čerstvou maminku

Tak, jako tradičně, i letošní druhá květnová neděle bude patřit všem maminkám. Den matek, který se oslavuje v různých koutech světa, patří mezi jeden z nejmilejších svátků. V tento den vzdáváme úctu a vděk najdůležitějším osobám v našem životě – našim maminkám. Obzvlášť vzácný je tento svátek pro mámy, které ho oslavují poprvé. Pokud máte mezi svými blízkými právě takovou maminku, potěšte ji dárečkem, kterým jí nový svátek zpříjemníte ještě více a připomenete jí, jaká je její nová životní úloha důležitá.

maminka se objímá se svými dětmi a v ruce má kytici tulipánů

Čím potěšit ženu v její první Den matek?

Možností, jak obdarovat ženu na Den matek, je nekonečné množství. Každou maminku potěší drobnost ve formě čokolády nebo malé kytice květů. Aby byla první oslava tohoto vyjimečného dne pro novopečenou maminku zajímavější, dejte si záležet a darujte jí něco speciálního. Připravili jsme pro Vás několik nápadů, kterými určitě nic nepokazíte.

Fotokniha z prvních zážitků s děťátkem

Ideální dárek, který na Den matek zaručeně zahřeje při srdci každou maminku, je fotokniha plná záběrů ze společných chvil strávených s děťátkem. Pokud se maminka své nové úlohy zhostila jen nedávno, můžete do fotoknihy zapojit například i momenty z příchodu děťátka na svět. Pokud má drobátko už pár měsíců, kniha může být vyskládaná například ze společných výletů a fotografií s rodiči. Ať už zvolíte jakékoliv záběry, první Den matek bude díky fotoknize pro novou maminku nezapomenutelný.

Den matek v novém tričku

Dalším dobrým tipem na vhodný dárek pro mámu, která prožívá svůj vyjiimečný den poprvé, je originální personalizované tričko. Tričko potisknuté společnou fotkou si potom může maminka obléct na Den matek každoročně. K fotografii můžete přidat nápis “Nejlepší maminka”, čím se ještě více umocní její důležitá úloha, která je s mateřstvím spojená.

Čaj pro dobití baterek

Chvíle oddychu jsou pro každého z nás velmi důležité. Pro novopečenou maminku jsou však ještě vzácnější, jelikož starostlivost o děťátko zabírá skutečně velké množství času. Tyto vzácné chvíle jí můžete zpříjemnit darováním lahodného sypaného čaje ve speciálním personalizovaném obalu. Obal můžete navrhnout přesně podle Vašich představ. Dárek bude ještě větším potěšením, když k balení čaje přidáte i hrneček s věnováním pro starostlivou mámu. S těmito dary na Den matek bude její zasloužená chvilka oddychu ještě hodnotnější.

sypaný čaj s vlastní fotkou

Na Den matek postačí skutečně i drobnost

Či už vybíráte dárek k narozeninám, výročí, nebo na Den matek, jeho hlavní úlohou je potěšit blízkeho, kterému ho věnujete. Platí to i při dárečcích pro maminky, které si tento den můžou vychutnat poprvé. I malé, jednoduché věci se totiž dají darovat originálně.

Fotodárek se záběrem dítěte s maminkou můžete darovat v různých formách. Příkladam je fotomagnetka – originální forma fotografie, připnutá na ledničku. Kromě milého dárečku se stane i praktickým pomocníkem a dekorací. Při pohledu na ni si maminka vždy vzpomene na svůj první velký svátek. 

Věnujte na Den matek originální textilní dárek

Zaujat novopečenou maminku můžete i unikátními dárečky vyrobenými z textilu, které maminku potěší a zároveň splní i praktickou úlohu v domácnosti.

Dokonci i některé druhy dárečků, které jsou sice určeny pro miminko, můžou být vhodným darem. Patří k nim různé pomůcky a potřeby pro děti, které ulehčují každodenní starostlivost, nebo jsou jedinečným doplňkem šatníku.

Mezi takové dárečky můžeme zařadit například dětské body s vlastním potiskem. Stačí vybrat obrázek, fotografii nebo text přesně podle Vašich představ a praktický a zároveň originální kousek oblečení je na světě.

taška s vlastní fotkou

Dalším zajímavým tipem na vhodný textilní dar pro blízkou osobu, která svůj Den matek oslavuje poprvé, je i praktická Taška přes rameno s vlastním potiskem. Nejen že se může stát vtipným doplňkem, může se také stát i praktickým pomocníkem. Maminka si ji může zavěsit na kočárek, nebo ji nosit crossbody a mít tak vždy volné ruky pro potřeby svého malého drobečka.

Výběr dárečku ke Dni matek pro čerstvou maminku tedy nemusí být vždy jen záležitostí květů a čokolády. Popřemýšlejte, co ze vzpomenutých tipů by bylo pro osobu, kterou chcete obdarovat za její oddanou starostlivost o dítě nejvhodnější. Potom stačí už pouze zvolit správný text či fotografii, a originální dáreček, který nese velkou hodnotu, je na světě.

Vytvořit dárek na Den matek