Obraz, který byste si nikdy nedali na stěnu | Blog
11.06.2020
DarčekyOdSrdca
2020-06-11 Obraz, který byste si nikdy nedali na stěnu      Délka čtení: 2 min.

Obraz, který byste si nikdy nedali na stěnu

Bábätko v tekvici

I nás zajímalo, jaké motivy jsou pro lidi „nejodpudivější“, tak jsme se Vás zeptali.

Kýč je univerzálním slovem, kterým označujeme obrovské množství věcí. Věci, které se nám líbí, jsou milé a zlaté, ale přece jen… jsou už tak nějak obehrané. V určitém životním období je totiž měl doma pravděpodobně každý. Věděli jste například, že symbolem kýče je zahradní trpaslík? A kolika z Vás se vystavuje na zahradě?

Jak je to však s motivy obrazů? Které fotky, nebo obrazy Vám jdou na nervy?

„Podle mě jsou opravdu strašné malé děti, které jsou oblečené jako malé dýně, nebo jakékoliv jiné ovoce“ vyjádřil se Martin.

Ano, to je pravda, že při pohledu na malé, baculaté, vysmáté dítě uvězněné v lepkavé dýni se asi většina z nás pousměje. Dali byste si však takovou fotografii nad kuchyňský stůl?  Nebo kamkoliv?

A co ten Váš malý potomek, který jednou vyroste a bude se muset dívat na to, jak jste z něj v jeden den udělali obézní oranžovou kouli?

Gýčová krajina s kačicami pri jazere

 

„Pro mě jsou totálním kýčem „jakože“ nakreslené stromy u cesty a nějaké jezero s kachnou“, napsala svůj názor Kačka.

Krajinky jsou sice pěkné, ale jsou většinou bez nápadu, často stejné a bez příběhu. Najít pěkný obraz krajiny dá určitě zabrat.

Vícekrát se mezi Vašimi odpověďmi objevily i květiny. „Jednoznačně nejhorší je váza s květinami v zátiší. Nebo i takové ty obrazy, co prodávají turistům na dovolené. Romantické západy slunce atd.“ odpověděla Šarlota.

 

Například i něco takového?

Kvetiny vo váze

Andrea se na to dívá jinak: „Já osobně nemám ráda, když si nějaké médium hraje na jiné. Například když něco vyfotím a na výsledné fotce použiji filtr, který danou fotku změní (ať už barevně nebo tvarově) a v konečném důsledku vypadá, jako malba nebo kresba.“

Přiznejme si, kdo z nás ještě na žádnou fotku nepoužil filtr? Výběr toho správného filtru na selfie, které jste si právě udělali, je pro některé jedním z nejdůležitějších kroků při zhotovování fotky. A přitom je to asi to nejmíň podstatné.

Co Vy? Jaký motiv byste si nikdy nepověsili na stěnu? A nevisí Vám doma náhodou něco v tomto stylu?

ruky spojené do srdca so západom slnka

 

Vytvořte si vlastní fotoobraz