Obdarujte na Den manželství Vaše nejbližší: Takto jim připomenete, že jsou milovaní | Blog
06.02.2023
DarčekyOdSrdca
2023-02-06 Obdarujte na Den manželství Vaše nejbližší: Takto jim připomenete, že jsou milovaní      Délka čtení: 3 min.

Obdarujte na Den manželství Vaše nejbližší: Takto jim připomenete, že jsou milovaní

Světový den manželství si připomínáme každoročně druhou neděli v únoru. V roce 2023 to vychází na datum 12. února. Že jste o něm ještě neslyšeli? Není se čemu divit. Únor tradičně patří svátku všech zamilovaných. Tento rok však můžete svoji zákonnou polovičku překvapit o něco dříve. Například originálním dárkem, na který najdete tipy v tomto článku.

Muž dává ženě dárek v kuchyni u stolu

Návod, jak vybrat speciální dárek na Světový den manželství

Zatímco v případě Valentýna obdarováváme svého milovaného partnera, tento svátek patří jen těm, kteří svůj svazek zpečetili manželstvím. Či už to spolu táhnete zatím první rok, nebo máte za sebou i pověstný kritický sedmý, rozhodně je na místě projevit své polovičce lásku právě v Den manželství. Ano, dokonce i v případě, že to Vaše počítáte už na dekády.

Jak najít ten vhodný? Inspirací Vám může být právě společný život a všechny krásné okamžiky, které Vám manželství přineslo. Když k tomu přidáte seznam věcí, které manžel nebo manželka oblibují, případně aktivity, kterým se věnují, základ pro skvělý dárek je na světě. Popřemýšlete nad jejími/jeho denními rituály nebo způsobem, jakým relaxuje. Poohlédněte se v domácnosti a všimněte si obvyklé předměty, které běžně používá… A nyní to pojďme všechno pěkně zkloubit. Přidáme milé slovo, vyznání, vděk a možná i kapku humoru. Co všechno nám může vzniknout?

5 tipů na skvělý dárek na Den manželství

Vzpomínková fotokniha plná nostalgie

To, co je na manželství nejhezčí, jsou chvíle, na které oba vzpomínate s úsměvem na rtech. Nenechte je vytratit se z Vaší paměti. Díky fotoknize vytvoříte album těch nejkrásnějších střípků Vašeho manželství na míru. Svatba, nezapomenutelné dovolené, narození dětí, společné zdolávání cílů, chvíle, které se navždy vryly do Vaší paměti… To všechno a ještě víc může být součástí originálního dárku, kterým ukážete svojí polovičce pohled na Vaše manželství svou vlastní optikou.

I taková běžná věc, jako hrneček, může být originální

Má svůj každodenní kávový nebo čajový rituál, který během manželství porušil/a jen vyjimečně? V tom případě je ideálním tipem na dárek personalizovaný hrneček. Znamená to, že se zapojením trošky fantazie můžete vytvořit skutečně originální šálek, který si zamiluje hned na první doušek. Nejděte vhodnou fotku plnou lásky nebo takovou, která připomíná momenty, kde jste si nejbližší. Přidejte vyznání ve formě rýmu nebo klidně jen obyčejné věty, které význam chápete jen Vy dva. Případně napište inspirativní citát či obyčejné, ale všeříkající “...miluji tě…” a jedinečný dárek s praktickým využitím je na světě.

hrneček s potiskem ženicha a nevěsty

Připomeňte si Světový den manželství fotoobrazem

Kdo řekl, že dárek musí být vždy adresovaný jen jedné osobě? Právě v tento den můžete svoji vzájemnou lásku a blízkost promítnout do nového doplňku Vašeho společného bydlení. Vyberte jednu speciální momentku z fotoarchivu, která se bude líbit oběma a nechte si ji zvěčnit pomocí fotoobrazu. Pokud však máte takových více a nemůžete se shodnout na jedné jediné, řešením je koláž nebo jedinečný vícedílný obraz na plátně. Dříve, než si vyberete velikost a druh fotoobrazu, nezapomeňte společnými silami najít to nejvhodnější místo, kam ho zavěsíte.

Manželství není hra, ale zahrát se spolu můžete

Například takové společenské nebo karetní hry. Mnohé manželské páry tráví společné chvíle relaxu nebo večery na dovolené oblíbenou hrou. Sedmu nebo faraona můžete povznést na novou úroveň, když si zahrajete s personalizovanými kartami, na kterých se budou vyjímat Vaše společné fotografie. Nebo jste objevili novou vášeň v populárních puzzle? Stačí si vybrat jeden záběr, který Vaše manželství zachytává v jedinečném momentu a vytvořit puzzle z fotky s osobitým kouzlem pro Vás oba.

Nejen minulost, ale i budoucnost stojí v Den manželství za zmínku

Zatímco všechny výše uvedené tipy na dárek pro manžela nebo manželku vycházejí ze vzpomínek, je tu i jiný pohled na společnou cestu životem. Tu, která na Vás ještě jen čeká. Ne nadarmo se říká, že manželství je běh na dlouhou trať. Většina párů na vlastní kůži zjistí, že bez společného úsilí, vzájemného porozumění, podpory a důvěry bude ten běh i dost namáhavý. Vždy je tu však něco, co Vás může pohánět vpřed. Vaše společné cíle a sny.

Rádi byste navštívili exotické krajiny? Absolvovali plavbu okolo světa nebo máte v plánu koupi romantické chalupy někde na horách? Zhmotněte budoucnost do originálního dárku a ukažte své polovičce, že Vám na tom, co Vás čeká, stále záleží. Pokladnička vhodně symbolizuje jeden z Vašich snů, na který můžete začít spořit.

Světový den manželství je skutečně skvělou příležitostí, jak svému zákonnému partnerovi projevit lásku a náklonnost. Věříme, že Vám naše tipy na originální dárečky vnukli nejeden nápad, jak manžela nebo manželku překvapit dokonce dva dny před Valentýnem.

Vybrat dárek na den manželství