Nevíte, co se starými tričkami? Potisk je zachrání a oživí | Blog
11.03.2022
DarčekyOdSrdca
2022-03-11 Nevíte, co se starými tričkami? Potisk je zachrání a oživí      Délka čtení: 2 min.

Nevíte, co se starými tričkami? Potisk je zachrání a oživí

Některé věci máme obnošené, do jiných se už neoblečeme. Na co to všechno uskladňovat, když to jen zabírá místo? Trička, se kterými jste už mířili do kontejneru nevyhazujte, ale udělejte z nich nová a ještě hezčí. Jak? Pomocí potisku a nažehlovací folie.

Kopa barevných triček

Na tuto činnost nemusíte být umělec ani extra zručná osoba. Tato tvořivá činnost je vhodná pro každého, kdo má chuť zapojit svou fantazii a ruky a získat nové zajímavé kousky oblečení. :) Můžou to být klidně trička, který byste ještě nosili, ale kvůli fleku nebo dírce jste je radši schovali dozadu do skříně.

K perfektnímu potisku na tričko potřebujete...

V první řadě si musíte koupit nažehlovací fólii. Existuje několik druhů, a to třpytivé, metalické či sametové. Vyberte si takovou, která sa Vám na první pohled líbí. Zajímavou možností je fólie, která svítí ve tmě. Nažehlovací fólii si koupíte v prodejně nebo v e-shopu s kreativními potřebami.

Jako druhou věc si musíte obstarat šablonu s obrázkem, který na fólii překreslíte. I tu lehce seženete v obchodě s tvořivými potřebami. Pokud budete chtít vlastní motiv, tak si ho jednoduše vytiskneme na obyčejném papíru a potom obkreslíte na nažehlovací fólii.

TIP: Vyhlédněte si nejprve jednoduchý obrázek, například srdce, esíčka, květy, psa, kočku,... Nejprve si to vyzkoušejte na tomto jednodušším motivu a potom můžete již experimentovat do nekonečna.

Abychom dokončili seznam potřebných věcí, tak nesmíme zapomenout na fixku, žehličku, nůžky a tričko.

Je to jednoduché

●     Zvolený motiv obkreslíte na fólii. Použijte k tomu fixku. Nemusíte sa bát, že ji bude vidět na tričku, protože vrchní část nažehlovací fólie po nažehlení odlepíte dolů.

●     Když máte motiv připravený, umístěte ho na místo, kde ho chcete na tričku mít a nažehlete ho.

●     Žehličku opakovaně přikládejte asi minutu.

●     Potom chvíli počkejte a pomalu a opatrně odlepte fólii. 

Líbil se Vám náš způsob recyklace starého trička? Možná Vás také zaujme metoda ručního malování na textil, o které jsme již také psali. Čtěte náš blog i nadále a určitě ještě přijdeme s dalšími radami, které jsou nejen praktické, ale i zábavné. :)

Nemáte čas vytvorit si tričko vlastníma rukama? My Vám ho potiskeneme různými motivy!

 

Chci si vytvořit vlastní tričko