Nejkrásnější dárky pro mámu nejen na Vánoce. Inspirujete se? | Blog
05.11.2021
DarčekyOdSrdca
2021-11-05 Nejkrásnější dárky pro mámu nejen na Vánoce. Inspirujete se?      Délka čtení: 4 min.

Nejkrásnější dárky pro mámu nejen na Vánoce. Inspirujete se?

Dárek pro maminku je bezpochyby jednou z věcí, které řešíme téměř všichni několikrát ročně. Nejen mílovými kroky blížící se Vánoce, ale i narozeniny, svátek, či květnový Den matek, jsou skvělou příležitostí, jak svojí mamince projevit lásku, úctu a vděk za vše, co pro nás dělá.

Hledáte tip na dárek pro mámu, který ji skutečně potěší? V tom případě se vyzkoušejte inspirovat nápady, které Vám přinášíme.

mama sa objíma s dcérkou, ktorá jej dala darček

 

Dárek pro maminku si vyžaduje dávku kreativity. Kvalitní provedení a dobrý nápad jsou základ

Máte už plné zuby neosobních a všedních dárků, nad kterými se máma mile pousměje, ale ani ten šál, ani papuče, které jste jí darovali loni, jste ji nikdy neviděli nosit? No, není to zrovna kvantová fyzika, ale dáreček od srdce pro osobu, která Vás přivedla na tento svět, by měl splňovat několik základních bodů.

 

Dobrý nápad k nezaplacení. Jak k němu dospět?

Pokud se svojí mámou sdílíte společnou domácnost, odpověď je jednoduchá. Mějte oči na stopkách. Jakou věc z domácnosti používá maminka nejčastěji? Jaký typ oblečení nosí? Jaké jsou její oblíbené barvy a preferovaný styl? V jakém duchu se nese interiér její domácnosti a co nejraději dělá ve volném čase. Tyto všechny, a spoustu dalších otázek podobného charakteru, Vás lehce navedou k odpovědím, které poslouží jako indicie. Díky nim už hledání dárku pro mámu nebude připomínat hledání jehly v kupce sena.

V případě, že už ale s mámou nebydlíte, nebo Vám podobné nápovědy už posloužily jako tipy na předchozí dárky, nevěšte hlavu. Zkuste ji na nejbližším setkání nenápadně vyzpovídat otázkami, které odhalí například plány do budoucna, skryté touhy či nenaplněné sny. A nová studnice nápadů je na světě. Nakonec, nikdy nevíte. Co když například plánuje renovaci kuchyně, objevila kouzlo rekreační cyklistiky nebo neúspěšně prohledává e-shopy, aby našla tričko s fotkou kapely ze svého mládí.

Pokud něco neexistuje, jednoduše to vyrobte. Dárek pro mámu šitý na míru je zaručeně originál

Samozřejmě, nemyslíme tím, že byste se měli vrhnout na výrobu keramiky, zakázkové šití, nebo v sobě objevovat skryté umělecké vlohy. V nabídce personalizovaných dárečků však najdete množství takových, které po doplnění vhodným designem vytvoří originální a jedinečný dárek, jaký na světě nemá obdoby. Místo toho, abyste prohledávali výstavy a galerie, nechejte svojí mamince například vyrobit fotoobraz se zátiším s oblíbenými květinami, fotografií z oblíbeného místa, nebo s jejími milovanými vnoučaty.

 

Kvalita je základ, aby dárek pro mámu vydržel co nejdéle

Dostali jste právě skvělý nápad a přemýšlíte nad možnostmi, jak ho zrealizovat? Dobrá rada nad zlato zní – vsaďte na kvalitu. To je nakonec ta nejdůležitější podmínka, aby Váš dárek pro mámu neztroskotal na provedení, ze kterého se nakonec nebude moct radovat plnohodnotně. Příkladem je ověřený výrobce či dodavatel, kvalitní potisk nebo služby s výbornými referencemi.

plechový hrnček s vlastnou potlačou

 

Tipy na dárky pro mámu, které zaručeně zabodují

Hrneček či tričko s designem podle osobního vkusu jako ideální dárek pro maminku

I Vaše máma má zaručeně preferovaný styl, oblíbeného interpreta nebo životní krédo, kterým se řídí už spousty let. Nechat vytvořit jedinečný hrneček s potiskem či fotkami je skvělý způsob, jak jí vykouzlit úsměv na tváři pokaždé, když si ráno nalije čerstvou kávu nebo svůj oblíbený čaj.

Alternativou je vytvořit jí doplněk do šatníku, kterým se může pyšnit před kamarádkami nebo zvěčnit své moudré rady unikátním způsobem. Tričko s potiskem nebo univerzální sukně, která je zároveň skrytými šortkami v provedení 2v1, potěší nejednu aktivní maminku, která má svůj jedinečný styl.

 

Doplnit interiér originálním kouskem je dárek, který máma zaručeně ocení

Nic neříkající dekorace možná nějaký ten čas poslouží a potom je vystřídají jiné. Existují však i netradiční kousky, které je možné zakomponovat přímo do interiéru domácnosti natrvalo. Pokud mají navíc přidanou hodnotu v podobě vzpomínky či personalizovaného designu, dárek pro mám pak nabírá úplně nový rozměr. Plánuje si ta Vaše předělat bydlení, nebo je už na čase vyměnit set na zubní kartáček a mýdlo? V tom případě to udělejte za ni a vdechněte mu kousek originality. Koupelnový set s potiskem můžete navrhnout ve vesnickém stylu, romantickém designu, s originálním citátem nebo s veselou rodinnou fotkou tak, aby zapadl jako chybějící dílek puzzle.

Vskutku netradičním a neokoukaným nápadem je také keramická obkladačka s potiskem, která ve spojení s dobrým nápadem na design vdechnou každému interiéru osobní kouzlo. Výborným nápadem je už vzpomínaný oblíbený citát nebo motto, iniciály, významné datum, věnování nebo jemné kontury portrétu či zátiší.

 

Dopřát relax či zkrášlující kúru je dárek pro maminku, který ocení každá žena

Vzpomínáte si, kdy si Vaše máma dopřála chvilku pro sebe? Pokud patří k těm, které nezapomínají na to, že i mámy potřebují patřičnou starostlivost, je například dárková poukázka u její oblíbené kosmetičky, kadeřnice nebo masérky skvělým dárkem, který určitě nezůstane nevyužitý.

žena na kozmetickom ošetrení

 

V druhém případě je tu stále možnost dopřát své máme víc. Obzvlášť, když podobné služby nevyužívá. Nakonec, kdo by už odmítl dávku relaxu a uvolnění v dnešní uspěchané době.

Nejdůležitější kroky k tomu, abyste ve výsledku našli dárek pro mámu, který ji překvapí, dojme, potěší, rozcítí nebo si díky němu dopřeje zasloužený relax, jsou tedy jasné. Idea, kterým směrem se ubírat, personalizované dárky a v neposlední řadě kvalitní vyhotovení a ověřené služby jsou přesně ty oporné body, které Vás dovedou k tomu nejlepšímu výsledku. A pokud nemáte v plánu dárek pro maminku odbít v klasickém klišé typu čokoláda a pokojová rostlina, věříme, že Vás naše tipy inspirovaly k originálnímu nápadu, který často přestavíte v realitu. V Dárečcích od srdce Vám rádi pomůžeme nejen díky nabídce originálních předmětů, ale i odborným radám a tipům v našem blogu.

Vybrat dárek pro mámu