Koláž plná vzpomínek: Jak si jednoduše vyrobit fotoobraz? | Blog
09.04.2021
DarčekyOdSrdca
2021-04-09 Koláž plná vzpomínek: Jak si jednoduše vyrobit fotoobraz?      Délka čtení: 3 min.

Koláž plná vzpomínek: Jak si jednoduše vyrobit fotoobraz?

Vzpomínky v podobě krásných fotografií nemusíme nechávat jen ve složce v počítači. Aby nezapadly virtuálním prachem a Vám vždy vykouzlily úsměv na tváři, připravte si z nich například originální koláž. A jak takovou koláž umístit někam, kde bude na očích?

Vyzkoušejte fotoobraz. Nejenže vnese do Vašeho bydlení kousek tepla a lásky, ale stane se určitě tou nejmilejší dekorací v bytě. Vytvořte si s námi krok za krokem originální fotoobraz z koláže fotek.

prázdny fotorámik a tulipány na čiernom pozadí

Vytvořit koláž z fotek jako fotoobraz zvládnete díky šikovným programům a kvalitnímu tisku

Na první pohled by se mohlo zdát, že vytvořit koláž je jednoduchá záležitost. A skutečně to tak může být. Potřebujete však šikovný grafický program a trochu znalostí, jak s ním pracovat tak, abyste dosáhli kvalitní výsledek.

Pokud jej však nemáte, nebo nejste na grafiku zrovna machr, spolehněte se na volně dostupné online nástroje. Pomocí nich vznikne v pár krocích originální koláž z fotek, kterou můžete použít jako skvělý námět na fotoobraz. Jak na to?

 

Poznejte nástroje, díky kterým zvládne vytvořit koláž i úplný začátečník

To, že neovládáte grafiku, není důvod, proč byste koláž z fotek nezvládli vytvořit i sami. Dnes existuje několik editorů, které jsou na internetu volně dostupné. Příkladem je oblíbený collage maker BeFunky, všestranná Canva nebo Photocollage.

Pomocí nich dosáhnete optimálního nastavení fotografií bez toho, aby byl výsledek při tisku rozmazaný nebo neodpovídal Vašim původním představám. Využít můžete i různé přednastavené vzory, které dokáží obyčejnou koláž z fotek povýšit na skutečně zajímavý námět na fotoobraz.

objedávanie online

Profesionální tisk a zpracování je důležitý krok, aby z koláže vznikl kvalitní fotoobraz

Když už máte podklad s pomocí grafického editoru hotový, druhým, neméně podstatným krokem, je tisk. Není totiž jedno, jak koláž zpracujete. Nekvalitní tisk může nejen negativně ovlivnit výsledný vzhled fotografií a grafiky, ale má vliv i na životnost fotoobrazu.

Máme však dobrou zprávu! Vhodné plátno a profesionální tisk jsou základ, pro který dnes nemusíte navštívit copycentrum nebo profesionální tiskárnu osobně. Vytisknout fotoobraz zvládnete i online. A už za pár dní si můžete originální dekoraci zavěsit na místo, které jste si vybrali.

 

Náš TIP:

Líbí se Vám koláže a rádi byste si nějakou umístili například v práci? V tom případě nemusíte hledat fotky ve svém soukromém archivu. Klidně si vyberte některou z fotek, které fotobanky nabízejí, dokonce zdarma. Inspirativní záběry najdete například na Pixaby, nebo Unsplash. Skvělé tipy na konkrétní fotky najdete i v našem článku na blogu o patnácti úžasných fotografiích, ze kterých si legálně vyrobíte fotoplátno.

žena vešia obraz na stenu

Návod, jak vytvořit fotoobraz z koláže fotek krok za krokem

Víte přesně, které záběry chcete do koláže na fotoobraz použít? V tom případě můžete i využít i editor fotografií přímo při objednávce fotoobrazu na www.dareckyodsrdce.cz. Na jedné stránce tak v rámci objednávky fotografie upravíte a přímo odešlete na vyhotovení. Jak to funguje?

  1. Zadejte základní parametry Vašeho fotoobrazu – zvolte si typ, rozměry a orientaci.

  2. Doplňte informaci, jakým způsobem chcete zpracovat detaily (například okraje) a s pomocí srozumitelného editoru se můžete pustit do úpravy jedné fotografie, nebo vytvoření zmiňované koláže z fotek. Každou z nich můžete dodatečně zvětšit či zmenšit, ořezat, nebo použít některý z oblíbených filtrů (sépie, černobílý obraz atp.) Nemusíte se obávat. Editor Vás dokonce upozorní, pokud by byla fotografie příliš nekvalitní nebo rozmazaná.

  3. V posledním kroku si stačí zvolit materiál, ze kterého bude fotoobraz zhotovený a dokončit objednávku.

Skutečně stačí tři jednoduché kroky a už za pár dní může i Vaši stěnu v pokoji, předsíni či kdekoliv jinde, zdobit fotoobraz s originální koláží fotek. Inspirovali jsme Vás? Tvořit můžete začít klidně ihned. Věíříme, že to s naším návodem zvládnete levou zadní.  

Vytvořit fotoobraz z koláže fotografií