Jak vytvořit originální hrneček na kávu | Blog
18.05.2021
DarčekyOdSrdca
2021-05-18 Jak vytvořit originální hrneček na kávu      Délka čtení: 2 min.

Jak vytvořit originální hrneček na kávu

Vyrobit hrneček s jedinečným motivem není žádná raketová věda. V našem článku Vám přiblížíme jednoduchý návod na malování hrnečku, kterým můžete někomu udělat upřímnou radost.

Šálky so srdiečkami

Nelekejte se! Vlastnoruční výroba a hrneček jako dárek ještě neznamená, že od Vás chceme trapnou a nemožnou věc. Sami budete překvapení, jaké úžasné hrnečky s potiskem dokážete vytvořit jen pomocí pár jednoduchých triků.

Chcete to vidět? :)

Začněte tím, že si řekneme, jakými způsoby je možné takový hrneček vytvořit. Pro ženy bude zajisté zajímavá metoda s laky na nehty. Potřebujete 1 nebo 2 laky na nehty, které spolu smícháte ve vlažné vodě. Potisk hrnečku dosáhnete tím, že hrneček namočíte do vody tou částí, na které si přejete mít barevný otisk. Lak se na hrnku lehce udrží. Pak už jen motiv necháte 2-3hod uschnout a jemně jej osušíte papírovým ubrouskem. Pěkný výsledek, co říkáte? :)

Malovaný hrneček: Stačí k němu 4 kroky

Nás však ještě více zaujala výroba originálního hrnečku malovaného fixami. Sežeňte si fixky, které jsou odolné vůči oděru. Existují speciální fixky na porcelán, které koupíte v jakémkoliv obchodě s kreativními potřebami. Další věci, které na toto veledílo potřebujete, je bílý hrneček, vatový tampon a odlakovač na nehty.

Zde je postup, kterým vykouzlíte nápis nebo obrázek jemnými tahy fixů.

1.    Promyslete si, jaký motiv na hrneček nakreslíte. Nemusí to být nic složité, ale ani primitivní.

2.    Odlakovačem si očistěte část hrnečku, na kterou budete malovat.

3.    Začněte kreslit. Nesnažte se přehnaně, ale spíše se při tom zabavte. V tu chvíli bude výsledek nejlepší.

4.    Většinu typů fixů stačí nechat zaschnout 4 hodiny. Při některých je však nutné hrneček vložit do trouby, aby se čerstvý motiv zafixoval. Podívejte se, jakou teplotu a čas fixace doporučují výrobcové fixů, které jste použili. Ve všeobecnosti by měla být trouba vyhřátá na teplotu 160 - 180°C a hrneček je možné v ní nechat od 30 – 90 minut.

Hrneček z lásky se „neokouká“

Pokud jsme Vás inspirovali k činu, jsme rádi. Vytvořit takový hrneček zvládne opravdu každý. Pokud však i přes to netoužíte zdržovat se s fixkami a detaily obrázku, vytvořte si hrneček s potiskem přes počítač. Dárečku z lásky, ať už je jakýkoliv, nikdo nepohrdne. :)

 

Vytvořte si hrneček s potiskem