Hrneček s vlastní fotkou Vám zlepší zdraví. Jak? | Blog
19.10.2021
DarčekyOdSrdca
2021-10-19 Hrneček s vlastní fotkou Vám zlepší zdraví. Jak?      Délka čtení: 2 min.

Hrneček s vlastní fotkou Vám zlepší zdraví. Jak?

K oblíbeným věcem si přirozeně budujeme vztah. Jak nám dokáže takový hrneček zlepšit každodenní náladu?

Je schopný rozvlnit hladinu emocí

Kávový nebo čajový rituál přináší do naší rutiny oddych a pohodu. Nejen káva, ale i hrneček Vám může zvednout náladu. Když si ho asociujeme se zážitkem, můžeme si tento pocit ze vzpomínky ukotvit při každém dalším použití. Nápisy a fotky na něm nás vědí motivovat nebo nakopnout do akce.

Výzkum společnosti Heinz Cup Soup Company potvrdil, že jsme na oblíbené hrnečky emocionálně navázaní. V jejich výzkumu to uvedlo až 60% respondentů. Šestina z dotázaných by se dokázala vážne rozzlobit, kdyby jim vzal někdo bez dovolení jejich originální hrneček.

Pocity ze vzpomínek jsou rozhodující

Představte si, že jste na dovolené. Sedíte se svým přítelem na verandě domečku na pláži, který jste si pronajali. V pozadí Vám hraje pomalá hudba a v ústech doznívá chuť aromatické kávy. Vnímáte vše okolo sebe – prostředí, barvu ubrusu na stole i hrneček, ze kterého pijete kávu.  Prostě správná idylka a pohodažena so šálkou v ruke.

Ty stejné pocity z dovolené se Vám můžou znovu vybavit při používání předmětu, který jste tehdy měli u sebe. Váš hrneček se Vám spojí s místem, kde jste byli a s lidmi, kteří byli s Vámi. Ale nejdůležitější ze všeho je ten příjemný pocit – ten se Vám zakoření hluboko a vždy, když budete mít po ruce tento hrneček, vzpomenete si na něj.

Díky němu jste milejší k ostatním

Zajímavým výsledkem výzkumu bylo i to, že když vezmeme svůj horký hrneček do svých rukou, máme tendenci být milejší ve vztahu k ostatním. Fyzická teplota tedy dokáže ovlivnit naše chování vůči ostatním lidem.

Hrneček s fotkou zlepší náladu i motivuje

Benefity hrnečku s fotkou neb jiným motivem jsou nezpochybnitelné. Můžete si jej vyrobit podle vlastních představ, s vlastními motivy, či citáty. Když budete potřebovat nakopnout, vyberte si hrneček s fotkou svého šéfa nebo člověka, který Vás motivuje. Když Vám bude chybět pocit bezpečí, na řadu přijde hrneček s obrázkem Vašeho domácího miláčka. Oblíbený hrneček Vás jednoznačně udrží v dobré náladě na dobu neurčitou.

 

Chci mít doma hrneček s vlastní fotkou