8 tipů na výjimečné dárky pro svatební hosty | Blog
06.05.2024
DarčekyOdSrdca
2024-05-06 8 tipů na výjimečné dárky pro svatební hosty      Délka čtení: 3 min.

8 tipů na výjimečné dárky pro svatební hosty

Dárky pro svatební hosty jsou součástí téměř každé svatby. Představují milou pozornost pro nejbližší rodinu a přátele, kteří se zúčastní významného dne novomanželů. I vy právě přemýšlíte nad tím, jak vybrat originální dárky, které vyčarují úsměv na tváři hostům na vaší svatbě? Prosím, možná vás inspiruje náš seznam.

dárek na stole pro svatebního hosta

Dárky pro svatební hosty s nápadem. Které jsou to?

Tradiční svatební perníky nebo sáček s bonbóny má zřejmě doma už každý. To, co rozhodně neomrzí, jsou personalizované dárky s datem svatby nebo dokonce fotografií novomanželů. Porozhlédnout se po orginálnějších tipech však nikdy není na škodu.

Voňavý dárek ze včelího vosku každému svatebčanovi

Klasické vonné svíčky dnes lze nahradit originálnější variantou – voskovými svíčkami s nádhernou přírodní vůní. Koupí takových výrobků u lokálního včelaře tak podpoříte i své okolí a nadšence, kteří dbají o to, aby produkty získané z tak ušlechtilého řemesla neupadly v zapomnění. Přírodní dárky jsou navíc trendem, který dnes vede.

Darujte každému kousek přírody díky mechu

Stabilizovaný mech se těší mimořádné oblibě. Zcela jistě jste už někde natrefili na „živý obraz“, který právě díky přírodním prvkům, jako je mech, upoutal vaši pozornost. Tyto dekorace mají totiž v sobě něco přirozeně magického. A přesně tento kousek magie můžete darovat i svatebčanům. A jelikož dárky pro svatební hosty bývají obvykle menšího rozměru, poohlédněte se po někom, kdo vám miniobrázek, případně jinou milou drobnost z mechu vytvoří.

Sypaný čaj s originálním designem je trefa do černého

Nakonec, kdo nemá rád čaj? Je jen na vás, jestli si zvolíte šípkový, černý, zelený nebo ovocnou směs. S krabičkou, na kterou můžete nadesignovat své svatební logo, monogramy s datem svatebního dne nebo dokonce i fotku, zaručeně zabodujte. Na váš velký den budou přátelé vzpomínat s úsměvem na tváři pokaždé, když se budou chtít v zimě zahřát u šálku kvalitního čaje. A když personalizovaný sypaný čaj spotřebují, originální vzpomínkové balení si mohou nechat na památku.

Věčná fotka jako vzpomínkový dárek pro svatební hosty

Skvělý způsob, jak zvěčnit krásný okamžik v podobě povedeného záběru, je fotka na dřevěném podstavci. Převratná technologie gravírování a UV potisku se postará o to, aby byla vzpomínka ve dřevě zasazena navždy. Pokud ji navíc doplníte o datum svatby, případně svatební monogramy, originální dárek na památku je na světě.

Mikrobylinky, minikvítek nebo sukulent v roztomilé verzi

Podobně jako v případě mechu i sukulent nebo drobná rostlinka představují milou pozornost, která v sobě nese kousek přírody. Záleží už pak jen na šikovnosti hostů, jestli se jim podaří vypěstovat si rostlinku do plné krásy. Tak jim může pohled na ni připomínat vaši svatbu. Nenáročné jsou zejména sukulenty nebo oblíbené fialky či zdravý hit letošního roku – mikrobylinky.

mini sukulenty pro svatebčany

Handmade výrobky na památku výjimečného dne

To, že byly součástí vaší svatební hostiny, může vašim nejbližším připomínat také originální handmade výrobek. Stačí, když se poohlédnete po skutečně bohaté nabídce dárků pro svatební hosty a najdete kousek, který vám padne do oka. Gravírovaná vidlička s datem svatby, voňavý bylinkový sáček, zátka na láhev, látkový andílek a podobné drobnosti zaručeně vyčarují úsměv na tváři svatebčanů.

Netradiční pochutiny v milém balení

Skvělým nápadem na dárky pro svatební hosty jsou mini balení různých méně tradičních trvanlivých produktů, ze kterých výrobou se roztrhl pytel. Poohlédněte se po svém okolí a zcela určitě najdete včelaře, který vám dodá minimedík v různé podobě nebo oslovte nějakou šikovnou hospodyni, která vyrábí domácí sirupy či marmelády. Úspěch je zaručen.

Dárky pro svatební hosty ve vlastní režii

Inu, a konečně, když máte dost času, nic vám nebrání pustit se do výroby vlastnoručně vytvořených pozorností pro svatebčany. Bylinková sůl, magnetky, koláčky štěstí, ovocné kůže nebo klidně i osvěžující mini likéry zvládnete s trochou pomoci určitě i sami. Potom stačí doladit balení výrobou personalizované etikety nebo jej ozdobit krajkou či mašlí a můžete si být jisti, že váš dárek pro svatební hosty zosobní výjimečnou atmosféru vašeho dne „D“.

Podařilo se vám načerpat v našich tipech inspiraci a už přemýšlíte nad tím, jak svůj nápad na dárky pro svatební hosty zrealizovat? Pokud jste přece jen nenašli něco, co vás oslovilo, v nabídce personalizovaných dárků naleznete spoustu jiných drobností, ve kterých můžete najít ten pravý.

Prohlédnout nabídku dárečků