5 skvělých nápadů, jak oživit malý prostor | Blog
25.05.2021
DarčekyOdSrdca
2021-05-25 5 skvělých nápadů, jak oživit malý prostor      Délka čtení: 3 min.

5 skvělých nápadů, jak oživit malý prostor

Bydlíte v malém bytě nebo v domě, kde pokoje nejsou prostorově tak velkorysé jak byste si přáli? V takovém případě možná bojujete s tím, jak tento skromný prostor oživit nebo opticky zvětšit. Samozřejmě, bez bourání příček nebo vyhazování nábytku.

Máme pro Vás několik nápadů, které i z Vašeho malého prostoru dokáží vykouzlit místo přímo nekonečných možností. Takové, kde můžete mít pocit volnosti i mezi čtyřmi stěnami, které jsou k sobě o něco blíže.

5 skvělých nápadů, jak oživit malý prostor

Vdechněte stěnám život, nabydou nový rozměr

Ano, dobře slyšíte. Klíčem k oživení malých interiérů jsou právě stěny. Ať už chcete nebo ne, více nábytku, než Vám rozměry místnosti dovolí, do ní jednoduše nedáte. Co však stěny? Nezapomněli jste na ně?

Neomezujte se, využijte celou plochu

Zůstala Vám jedna ze stěn úplně volná? Žádné skříňky, poličky, ideálně ani okna? V tom případě se na to můžete vrhnout naplno. Na dekorování Vám může posloužit celá plocha jedné stěny.

Nadrozměrná tapeta, fotografie nebo malba v těch správných tónech dokáže vyčarovat z Vašeho malého obýváku, ložnice či chodby prostor s přílivem nové energie. Stačí, když najdete vhodný motiv a použijete barvy ladící s celým designem pokoje nebo interiéru bytu. Inspirace na zajímavé fotografie najdete v našem článku plném tipů a nápadů.

Mozaika vzpomínek a vzácných okamžiků

Fotorámečky nebo fotografie jako obraz na plátně zřejmě už nějakou stěnu ve Vaší domácnosti zdobí. Hlavně, pokud v ní poběhují Vaše ratolesti. Napadlo Vás však, spojit je do jedné velké mozaiky a vytvořit tak originální stěnu z těch nejvzácnějších vzpomínek z Vašeho života?

5 skvělých nápadů, jak oživit malý prostor

Je jen na Vás, či si rámečky a fotoobrazy vyskládáte na základě nějakého časového klíče, nebo necháte volnou ruku fantazii a přenesete rozmanitost života přímo na prázdnou stěnu v doposud nezáživné místnosti.

Chci dát vyrobit fotoobraz

 

 

Uletěná koláž, která upoutá každého

Stále máte pocit, že by to chtělo o něco víc originality? A co tak posunout hranice od mozaiky o kousek dál a ozdobit prázdnou stěnu v předsíni, na chodbě nebo v kuchyni netradiční koláží. V tomto případě však neexistuje žádný návod.

Na stěnu můžete zavěsit drobné suvenýry, předměty, na které se vážou vzácné vzpomínky, praktickou tabulku na odkazy, věšák na klíče, nástěnné květináče na bylinky, zajímavou kresbu nebo cokoliv, co se Vám jednoduše líbí. To co vytvoříte, bude rozhodně zajímavé a poutavé. Pokud Vám nechybí trocha estetického cítění, můžete detaily sladit v jednom tónu a získáte dokonce hotové moderní umělecké dílo.

V zrcadle se ukrývá více než jen pravda

Říká se, že zrcadlo nelže. V malém prostoru, který byste potřebovali trošku oživit, však pomocí zrcadla dokážete vytvořit optický klam. Takový neškodný, samozřejmě. Právě přítomnost zrcadla jakoby zvětší prostor pokoje, ve kterém se nachází. Zkuste najít netradiční kousek s originálním designem a kromě většího prostoru získáte i dekoraci na stěnu, která interiér vkusně doplní.

Kousek přírody přímo u Vás doma – zelená stěna

Pokojové rostliny nám i do bytů nebo domů přináší kousek přírody. Kromě toho, že nám vyrobí o něco více potřebného kyslíku, s oblibou je využíváme i jako dekoraci. Máte jich doma o něco více než je obvyklé? Nebo je zeleň právě to, co jste doma do teď postrádali? Zkuste ji tentokrát použít na vytvoření takzvané zelené stěny.

Můžete použít tradiční poličky, na které uložíte různé květináče s pokojovými rostlinami. S troškou originality určitě přijdete i na jiné netradiční řešení, jak zelený poklad na stěnu umístit. Přinesete tak do svého malého interiéru závan svěžesti, který bude zaručeně obdivovat každá návštěva.