5 her, díky kterým přežijete dlouhé zimní večery s úsměvem | Blog
03.12.2021
DarčekyOdSrdca
2021-12-03 5 her, díky kterým přežijete dlouhé zimní večery s úsměvem      Délka čtení: 3 min.

5 her, díky kterým přežijete dlouhé zimní večery s úsměvem

S příchodem podzimu se každý z nás snaží ukradnout si poslední sluneční paprsky v přírodě a načerpat z nich sílu na pochmurnou zimu. Je samozřejmé, že většinu aktivit tak přesouváme do interiéru. Jak si vyplnit volný čas s dětmi, rodinou nebo partnerem tak, abychom strávili příjemné chvíle plné zábavy, relaxu a možná i nových zkušeností? Tyto aktivity na zimní večery si zamilujete.

figúrky a kocky z doskovej hry

Vsaďte na společenské hry – aktivity, které zimní večery promění na příjemné chvíle v kruhu blízkých

Nebaví Vás televizní program nebo nemáte aktuálně chuť na nejnovější knihu ve své sbírce? Člověk je tvor společenský. Avšak k tomu, abyste si mohli zábavu a příjemné chvíle ve společnosti dopřát, nemusíte hned opouštět teplo Vašeho domova.

Vyzkoušejte spolu s rodinou, přáteli, sousedy nebo návštěvou našich 5 tipů na společenské hry, které vytvoří neopakovatelnou a jedinečnou atmosféru během pochmurných víkendů, svátků nebo klidně i v jakýkoliv zimní všední den. Inspirujete se?

 

Tip první – personalizované hry na čele s originálním pexesem

Možná jste ani netušili, že i klasické společenské hry, které se už odpradávna hrávají v rodinách či na společenských akcích, existují i v tak trochu jiné, vylepšené podobě. Jednou z nich je pexeso. Ruku na srdce, kolikrát jste ho hráli se svými rodiči, prarodiči či kamarády na dovolené? Pokud jste se právě posunuli v čase o pár desítek let zpět a na tváři se Vám usadil nostalgický úsměv, náš první tip je ideálním řešením právě pro Vás.

Vyskládejte si personalizované pexeso z vlastních fotek. S úsměvnými vzpomínkami na Vaše dětství, s nejlepšími fotkami z letních dovolených nebo například s grimasami členů rodiny vytvoříte zábavnou a originální společenskou hru, kterou můžete vytáhnout kdykoliv, když budete hledat nápad na aktivity během zimních večerů.

 

Tip druhý – k tomu, abyste si hráli, nepotřebujete hru

Vzpomínáte si na osvědčené nápady na hry našeho dětství, které jsme mohli hrát dokonce i při večerním zaspávání? Telefon, jméno-město-zvíře-věc nebo Hádej, na co myslím? vždy dokonale rozproudili naši představivost bez toho, abychom potřebovali herní plán nebo utratili co i jen korunu z kapesného.

Tyto hry však nestárnou. Stejně fungují i u našich dětí a v trochu sofistikovanější podobě se dokáží proměnit na zábavnou večerní aktivitu pro celou rodinu nebo přátele, kteří spolu tráví volný čas. Stačí na kousky papírů napsat názvy zvířat, konkrétních osob, filmových postav či společných známých a hra může začít. Každý si vybere papírek tak, aby neviděl, co je na něm napsané. Následně si ho přilepí na čelo a dává protihráčům obrázky tak, aby uhádl, koho zosobňuje. Hodiny smíchu jsou zaručeny!

 

Tip třetí – zakomponujte do aktivit na zimní večery společenské hry s oblíbenou tematikou

Rádi byste si se svým partnerem, dětmi, či přáteli zahráli nějakou hru, ale nedaří se Vám nadchnout je pro společnou aktivitu? V tom případě zkuste popřemýšlet nad tím, jaká téma by v nich mohla vzbudit zájem. Mnohé společenské hry jsou dnes upraveny ve více motivech, které zaujmou nejen velké, ale i malé.

Příkladem jsou tematické Monopoly nebo jednoduché hry, jako například Člověče nezlob se s designem oblíbené Tlapkové patroly pro nejmenší. Pro fanoušky Harryho Pottera, Pána Prstenů či nesmrtelných Marvel hrdinů najdete docela určitě hned několik her, které Vám zpestří společné chvíle.

 

Tip čtvrtý – vědomostní hry jako výzva pro každého hráče

Velcí či malí. Kdo by jen odmítl, změřit si sály ve svých vědomostech nebo pohotovosti? Zatímco ti mladší drží v hlavě velké množství informací ze školních učebnic, starší se rádi předbíhají v tom, kolik si toho ještě pamatují. Vědomostní hry jsou a vždy budou výzvou pro každého, kdo je v duši tak trochu hráčem.

Opět můžete vybírat ze skvělých témat, které můžete navíc sladit s různou lokalitou, nebo časovým obdobím. Příkladem jsou hry s otázkami, které souvisí jen s Evropou nebo Českem, případně s částí naší historie. Co myslíte, troufli byste si porazit dědovy vědomosti na nejbližší rodinné oslavě?

rodina hrá spoločenskú hru twister

Tip pátý – aktivity na zimní večery, které Vás rozhýbou

Zima skutečně nepřeje pohybovým aktivitám, hlavě těm exteriérovým. Kdo však tvrdí, že byste se měli omezovat na sezení před televizí? Rozhýbat tělo, a navíc i bránici, můžete i u společenských hrách, u kterých rozhodně jen tak neposedíte.

Příkladem je Twisterhra s barevnými kruhy, na které musíte dávat končetiny podle toho, jak se Vám podaří zatočit šipkou. Takovou hru můžete klidně vyrobit i ze starého prostěradla. Alternativou jsou oblíbené Aktivity, které mají akční činnost už v názvu. Zábavná pantomima nebo kreslení, během kterého nemůžete ani ceknout, Vám rozproudí krev v žilách natolik, že u jednoho kola určitě nezůstanete.

Zaujal Vás některý z našich tipů natolik, že jste si poznačili název hry či aktivity, která Vaše zimní večery vyplní zábavou a společně strávenými chvílemi ve společnosti blízkých lidí?  Díky hrám můžete vnést do pochmurných dnů vlastní dávku humoru či nostalgie.

Objednat pexeso z vlastních fotek