10 citátů o kávě, které nesmějí chybět na Vašem hrnečku | Blog
21.04.2021
DarčekyOdSrdca
2021-04-21 10 citátů o kávě, které nesmějí chybět na Vašem hrnečku      Délka čtení: 3 min.

10 citátů o kávě, které nesmějí chybět na Vašem hrnečku

Do jakého hrnečku na kávu jste si dnes dopřáli svůj oblíbený nápoj Vy? Pokud jste vášnivým milovníkem tohoto životabudiče, docela určitě je pro Vás důležité nejen to, jakou kávu pijete, ale i kávový rituál, který Vás doprovází den co den.

Někdo bez kávy ani neotevře oči a jiný, naopak, pije kávu až po snídani, například při čtení denního tisku. To, co spojuje téměř každého, je oblíbený šálek, či hrneček na kávu ze kterého si ji dopřejeme. Pokud už má ten Váš obité ouško, případně ještě stále žádný nemáte, obohaťte svůj kávový rituál a inspirujte se skvělými citáty, které můžou zdobit i Váš nový hrneček na kávu.

káva v šálku

Kvalitní zrna z pražírny a originální hrneček na kávu jsou základ, jak si vychutnat každý doušek

Ať už ji pijete ze zvyku, nebo Vám chutná, káva má zřejmě i ve Vaší domácnosti své místo. Možná si to ani neuvědomujete, ale od prvních probdělých nocí nad závěrečnou prací jako student, až po příjemné posezení v zahradě s vnoučaty na kolenou, je káva naším společníkem během celého života.

 

Není káva jako káva. Vybírejme kvalitu a podpořme i český trh

Už se vám zřejmě dostalo do uší, že je dokonce vědecky dokázané, jaké má tento hnědý mok příznivé účinky na náš organismus. I to je jeden z důvodů, proč bychom měli sáhnout po kvalitní kávě z ověřených zdrojů a podpořit například lokální české pražírny. Do rukou (nebo spíše do šálku) se nám tak dostanou poctivě vybírané kávové zrnka, které často pocházejí přímo od pěstovatele.

Koupí tak podpoříme nejen českého zpracovatele a nedalekou pražírnu, ale i farmáře, který se pěstováním kávy živí a pod nálepkou fair trade dostane odměnu v rámci norem spravedlivého obchodu. Co to znamená? Svůj hrnek kávy si můžete vychutnat s klidným svědomím, že při jejím pěstování a sběru nepřichází k otrokářským podmínkám nebo nucené dětské práci. V opačném případě by mohla mít nepříjemnou hořkou chuť, nemyslíte?

 

Každý má svůj kávový rituál. Někde trvá hodiny, někde pár minut, jiný nedá dopustit na oblíbený hrneček na kávu

Pití kávy je skutečně rituálem. Předpokládáme, že i Vy máte ten svůj, i když je zřejmě o něco kratší a méně náročný jako například v kolébce kávového impéria – Etiopii. Tam je totiž v některých komunitách kávový ceremoniál záležitostí několika hodin. Od navození vhodné atmosféry v místnosti, přes umývání, pražení až po drcení kávy, připravují etiopské ženy tento obřadný nápoj dokonce ve třech chodech. Samotné pití kávy je tam skutečně jakousi malou oslavou, při které vzniká prostor na konverzaci a utužování vztahů v komunitě.

V moderních evropských poměrech se rituál pití kávy soustřeďuje spíše na její vychutnávání, jak na přípravu. I když mnozí z nás rádi experimentují a jednoduché stisknutí tlačítka na kávovaru je doslova hříchem, není nám jedno ani to, z čeho kávu pijeme. Keramický hrneček, porcelánový šálek, skleněný hořčičák nebo moderní plecháček? Každý z nás ví, z čeho mu chutná káva nejlépe. Pokud hrneček navíc doplníte nápaditým citátem, Váš originální a naprosto soukromý kávový rituál může začít.

plecháček na kávu

Ideální hrneček na kávu? Vytvořte si vlastní! Může se na něm vyjímat některý z těchto inspirujících citátů

Díky personalizovaným hrnečkům na kávu dnes nemusíte proklikávat stránky e-shopů a hledat takový, který se Vám bude líbit nejvíc. Vytvořit si ho můžete online za pár minut. Stačí doplnit fotku, nebo text a už za pár dní si můžete svoji kávičku vychutnávat například z trendy smaltovaného plecháčku, který Vám bude každý závidět. Prosím, nakonec uvedeme několik citátů o kávě, jako inspiraci pro každého vášnivého kávičkáře.

"Za každou úspěšnou ženou je obrovské množství kávy"

"Síla mojí mysli je přímo úměrná množství kávy, které vypiji"

"Vše co potřebuji, je láska a více kávy"

Jsem jako moje káva. Sladká, silní a příliš horká pro tebe"

Nejlepší sport je kafe a dort

Konečně ta pravá? Jediná jistota je káva…

"Life is too short for bad coffee"

"Coffee is like a hug in a mug"

"Never trust anyone, who doesn´t drink coffee"

"Bad day? Coffee.
Good day? Coffee.
Stressed? Coffee.
Happy? Coffee.
Inspired? Coffee.
Coffee? Coffee.
"

 

Objednat hrneček na kávu