10 citátů o kávě na váš hrnek | Dárečkyodsrdce.cz
19.09.2024
DarčekyOdSrdca
2024-09-19 10 citátů o kávě, které nesmějí chybět na Vašem hrnečku      Délka čtení: 2 min.

10 citátů o kávě, které nesmějí chybět na Vašem hrnečku

Jaký hrnek jste si dnes vybrali na svoji oblíbenou kávu? Pro skutečné milovníky tohoto povzbuzujícího nápoje není důležitá jen samotná káva, ale také rituál, který se s ní pojí.
Ať už jste ranní „kávomil“, který potřebuje svůj hrnek hned po probuzení, nebo si vychutnáváte kávu až po snídani při čtení novin, jedna věc je jistá – oblíbený hrnek je součástí tohoto rituálu. Pokud ten váš už má obité ouško nebo stále nemáte ten správný hrnek, je čas obohatit váš kávový zážitek něčím novým a inspirovat se následujícími citáty, které mohou zdobit váš nový hrnek na kávu.

káva v šálku

Káva a správný hrnek jdou ruku v ruce

Kvalitní kávová zrna a originální hrnek na kávu tvoří základ každého nezapomenutelného douška. Káva doprovází mnoho z nás během celého života – od probdělých nocí nad závěrečnými pracemi jako studenti, až po klidná rána s šálkem kávy v ruce a vnoučátky na kolenou. Bez ohledu na to, jestli pijete kávu pro povzbuzení nebo pro její chuť, káva má své pevné místo v našich každodenních rituálech.

Podporujte lokální pražárny a vychutnávejte kvalitní kávu

Už se vám zřejmě dostalo do uší, že je dokonce vědecky dokázáno, jaké má hnědavý mok na náš organismus příznivé účinky. Není však káva jako káva. Proto je důležité vybírat kvalitní kávu z ověřených zdrojů. Podporou českých pražíren nejen získáte poctivě vybíraná kávová zrna od farmářů, ale přispíváte i k férovému obchodu. Takto si můžete vychutnat svůj hrnek kávy s vědomím, že podporujete etický přístup k pěstování a sběru kávy bez dětské práce a vykořisťování.

Kávový rituál: Od Etiopie až po vaši kuchyni

Každý z nás má svůj jedinečný způsob, jak si kávu užívat. Zatímco v některých kulturách, jako například v Etiopii, je kávový ceremoniál záležitostí několika hodin, u nás je často zaměřen na samotné vychutnávání tohoto nápoje. Někteří preferují keramické hrníčky, jiní dávají přednost smaltovaným plecháčkům. Chcete-li svůj kávový rituál povýšit na novou úroveň, přidejte na svůj hrnek vtipný nebo inspirativní citát.

plecháček na kávu

Vytvořte si vlastní hrnek na kávu s citátem

Díky personalizovaným hrníčkům na kávu dnes nemusíte proklikávat stránky e-shopů a hledat takový, který se vám líbí nejvíc. Vytvořit si jej můžete online za pár minut. Stačí doplnit fotku nebo text a už za pár dní si můžete svou oblíbenou kávu vychutnávat například z trendy smaltovaného plecháčku, který vám budou všichni kolem závidět. Pokud hledáte inspiraci, tady je 10 citátů o kávě, které skvěle zapadnou na váš nový hrnek:

"Za každou úspěšnou ženou je obrovské množství kávy"

"Síla mojí mysli je přímo úměrná množství kávy, které vypiji"

"Vše co potřebuji, je láska a více kávy"

Jsem jako moje káva. Sladká, silní a příliš horká pro tebe"

Nejlepší sport je kafe a dort

Konečně ta pravá? Jediná jistota je káva…

"Life is too short for bad coffee"

"Coffee is like a hug in a mug"

"Never trust anyone, who doesn´t drink coffee"

"Bad day? Coffee.
Good day? Coffee.
Stressed? Coffee.
Happy? Coffee.
Inspired? Coffee.
Coffee? Coffee.
"

S těmito citáty váš kávový rituál dostane zcela nový rozměr a váš hrnek se stane nedílnou součástí každého dne. Tak proč čekat? Vyberte si citát, který vám nejvíce mluví z duše a vytvořte si váš vlastní oblíbený hrnek na kávu.

Objednat hrneček na kávu